Castelul Cantacuzino din Bușteni a fost miercuri-seara gazda unui eveniment cultural de excepție, și anume vernisajul expoziției ”Welcome into my brain”. Peste 200 de litografii originale semnate de celebrul Salvador Dali au fost expuse la castel pentru prima dată, aceasta fiind una dintre ocaziile rare oferite atât locuitorilor orașului Bușteni, dar şi turiştilor din toată țara.
Publicul extrem de numeros a putut admira lucrările semnate de Dali care au ilustrat marile capodopere ale literaturii universale: ”Divina comedie”, ”Bătrânul și marea”, ”Pantagruel”, ”Tricornul”, precum și ineditele cărți de Tarot.
Expoziția Salvador Dali va fi succedată în următorii doi ani de o serie uimitoare de expoziții valoroase, printre care amintim: schițele originale de Henri Matisse, litografii de Marc Chagall, precum și picturi deosebite realizate de renumiții artiști Picasso, Toulouse-Lautrec și Renoir.
Evenimentul a continuat cu ediția a VIII-a a concertului de operă PRAHOVA CLASSIC NIGHTS, susținut de interpreți cu renume internațional de la Teatrul Bolshoi din Moscova: Margarita Mamsirova, Tatiana Lobyreva, Evgeny Polikanin, Roman Muravitsky.
Dintre oficialități, au fost prezenți Oleg Malginov și Natalia Muzghennikova – Ambasada Federației Rusiei la București, Rodica Paraschiv – Prefectul Județului Prahova, Emanoil Savin – Primarul orașului Bușteni, Kurt Neuschitzer – gazda prestigiosului eveniment și alți reprezentanți ai Universității Naționale de Arte București.