În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate să intervină pentru gestionarea următoarelor evenimente:

22.07.2015, ora 09:00 – SALVARE OVINE
În comuna Măneciu, sat Cheia, echipajele de pompieri au fost solicitate să intervină pentru a salva 8 ovine, care s-au precipitat între stânci, de la o înălțime de aproximativ 30 m adâncime, la Muntele Roșu. Un echipaj de pompieri s-a deplasat 5 km pe jos, zona fiind inacesibilă autovehiculelor. În urma impactului patru ovine au fost salvate și patru au murit.

22.07.2015, ora 13:39 – INCENDIU VEGETAȚIE USCATĂ
În comuna Baba Ana, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, în proprietatea unei societăți comerciale.
Au ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 1800 mp și 2 baloți de paie.
Cauza probabilă: flacără – fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător.

22.07.2015, ora 15:39 – INCENDIU VEGETAȚIE USCATĂ
În localitatea Boldești Scăieni, strada Victoriei, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, în proprietatea consiliului local.
A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 5000 mp.
Cauza probabilă: flacără – fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător.

22.07.2015, ora 16:56 – INCENDIU APARAT AER CONDIȚIONAT
În municipiul Ploiești, strada Călărași, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un aparat de aer condiționat dintr-un apartament.
Urmare a incendiului a ars aparatul de aer condiționat, întreg apartamentul fiind protejat.
Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric – un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată în urma unei acțiuni mecanice ori fizice.

Echipajele SMURD au intervenit în 28 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.