N. Dumitrescu

Aleşii liberali nu scapă nicio ocazie să facă „atmosferă” în şedinţele de consiliu, fie că este vorba despre legislativul local, fie despre cel judeţean.
Ultima mostră a fost întrunirea de ieri, când consilierii noului PNL au ţinut cu tot dinadinsul să facă pe vedetele când a fost supus la vot proiectul de hotărâre ce a vizat aprobarea studiului de fundamentare şi a concesionării, prin licitaţie publică, a serviciilor de administrare pentru Centrul de afaceri multifuncţional „Lumina verde” Ploieşti. Concret, pentru că aleşii liberali – 13 la număr – s-au abţinut de la vot, proiectul de hotărâre menţionat nu a trecut, cu toate că alţi 20 de consilieri judeţeni au votat „pentru”.
„Nu înţeleg atitudinea dumneavoastră. Data trecută, respectiv la precedenta şedinţă, spuneaţi că vi se pare prea mare contravaloarea serviciilor de administrare, acum că sunt unele inadvertenţe. La sfârşitul acestui an se vor finaliza lucrările de execuţie a acestei investiţii. Cine va suporta cheltuielile de încălzire a clădirii şi a pazei? Dacă nu sunteţi de acord cu acest proiect de hotărâre, înseamnă că blocaţi derularea unui proiect european”, le-a transmis liberalilor, ieri, în plenul şedinţei, vicepreşedintele Bogdan Toader. Proiectul Centrului de afaceri „Lumina Verde” Ploieşti este finanţat cu bani europeni, scopul acestuia fiind dezvoltarea mediului de afaceri de la nivelul judeţului, investiţia urmând să ofere mediului de afaceri informaţii şi servicii diverse într-o singură locaţie. Terenul pe care s-a realizat investiţia are o suprafaţă totală de 9.729 mp, centrul fiind compus din două corpuri de clădire, din care unul cu destinaţia de birouri pentru firme de consultanţă şi proiectare, prevăzut inclusiv cu o sală de conferinţe cu o capacitate de 144 de locuri, cel de-al doilea corp fiind gândit ca spaţiu expoziţional.
Conform proiectului de hotărâre menţionat, achiziţia serviciilor de administrare a centrului era stabilită, astfel încât aceasta să fie asigurată încă de la sfârşitul lucrărilor de construcţie a sediului. Cheltuielile generate de folosirea clădirilor au fost gândite să se împartă în două categorii, respectiv: utilităţi şi servicii de întreţinere-curăţenie, care vor fi repartizate chiriaşilor şi plătite de către aceştia administratorului clădirii, iar cea de a doua categorie – cheltuieli cu reparaţii curente şi cu serviciul administratorului, care vor fi suportate de către proprietar.