Oţelul Galaţi – Petrolul Ploieşti 1-1 (0-1)

Stadion: „Oţelul”. Spectatori: circa 4500. Au marcat: Cernat (50) / Kronaveter (27)
Oțelul: Abraham – Solomou, A. Miron,
Sissoko, D. Popescu – Helder Tavares (46 Tudorie) , Altama, I. Popa – Iorga (84 Stoian), Fl. Cernat, Hamroun (32 Grădinaru). Antrenor: Florin Marin.
Petrolul: Pecanha – Alcenat, M. Marin, Ipsa, Peteleu – Filip, De Lucas – Astafei (46 Nepomuceno), Tchite, Kronaveter (69 Kronaveter) – Tamuz (74 N’Koy). Antrenor: Mircea Rednic.
Avertismente: Miron (81) / Tchite (76)
Au arbitrat: Marcel Bârsan (Bucureşti) – Bogdan Gheorghe (Bucureşti), Mihai Marica (Bistriţa).
Observatori: Augustus Constantin (FRF – Rm. Vâlcea), Cătălin Popa (LPF – Vaslui)
Jucătorul meciului: Florin Cernat

Petrolul a mai bifat o remiză în deplasare, 1-1 la Galaţi şi se poate lăuda, încă, fluturând performanţa unei echipe care nu a pierdut deloc în deplasare în acest campionat. Dar care a ajuns la patru meciuri consecutive fără succes, blazarea părând că este , în acest moment, cuvântul care caracterizează cel mai bine jocul elevilor lui Mircea Rednic.

Kronaveter – revenire cu gol

Creditat drept titular, după două etape în care a fost suspendat, slovenul Kronaveter a răsplătit încrederea arătată de Mircea Rednic cu un gol care a dat „oxigen” Petrolului, în min. 27 – şut din 12 metri, aproape de rădăcina barei, în dreapta portarului Abraham, deschizând scorul. Cu Tchite arătând o dispoziţie de joc mai bună, Petrolul a avut o oarecare consistenţă în ofensivă, dar, odată cu trecerea timpului, gazdele au echilibrat jocul şi, apoi, au trecut la timonă, devenind din ce în ce mai periculoase.
Prima mare ocazie a elevilor lui Florin Marin a venit în min. 40 şi a aparţinut lui Sissiko, lovitură de cap pe lângă ţintă, cu poarta goală, după ieşirea aiurea a lui Pecanha, fiind de remarcat cum oţelarii nu s-au „predat” în situaţia dificilă pe care o au, reuşind al patrulea meci consecutiv fără eşec!

De nerecunoscut, după pauză

Imediat după ieşirea de la cabine, Petrolul a fost „copleşită” la propriu de forcingul codaşei Oţelul!
Tudorie a obţinut un penalti, la un henţ în careul petrolist, dar Pecanha apără cu piciorul, penaltiul lui Cernat, executat pe centrul porţii (min. 47).
Egalarea a fost adusă imediat de acelaşi Cernat, doar trei minute mai târziu, după o fază în care „un-doi-urile” cu Iulian Popa au „hipnotizat” defensiva galben-albaştrilor!
„Duelul” Cernat – Pecanha a continuat, cu două şuturi extrem de periculoase ale fostului internaţional, apărate de portarul petrolist (cel mai periculos fiind în min. 74), impresia clară fiind că, în repriza secundă, Oţelul a fost echipa mai „potentă”. A rămas egal, un scor care nu poate să mulţumească echipa ploieşteană, dar, 100%, nici nu poate fi considerat „nedrept”, Oţelul părând echipa mai preocupată de joc, mai cu chef de fotbal!

A debutat şi Marin

Fostul căpitan al Fortunei Poiana Câmpina – Marian Marin şi-a văzut, la Galaţi, visul cu ochii – debutul în Liga 1. Profitând de accidentarea de ultim moment a lui Satli, Marin a primit şansa debutului, la 28 de ani acesta ajungând să bifeze primul său meci la cel mai înalt nivel de la noi. Interesant este că debutul lui Marin a venit chiar la Galaţi, unde acesta a activat ca junior, dar şi ca senior, mai bine de cinci ani, dar nu la Oţelul, ci la concitadina Dunărea. Venit în iarnă, după desfiinţarea Fortunei, Marin este al doilea jucător „ex-câmpinean” care debutează în Liga I în acest retur, după Bogdan Şandru, colegul său din linia defensivă a Fortunei, care a debutat cu gol chiar, la Pandurii Târgu Jiu, săptămâna trecută.

Teixeira şi Geraldo sunt istorie

Doi dintre jucătorii foarte importanţi ai Petrolului, până acum, Filipe Teixeira şi Geraldo Alves au părăsit România, urmând să se judece cu echipa ploieşteană atât în instanţele româneşti (fiind înscrişi la masa credală, pentru a recupera circa 200.000 de euro), cât şi la FIFA, unde au anunţat că vor denunţa contractele reziliate unilateral de club! Cei doi, aflaţi la final de contract în iunie, au fost scoşi din efectivul lui Mircea Rednic de mai bine de o lună.