* Spanacul şi alte legume cu frunze verzi, consumate zilnic, ar putea preveni pericolul degenerării până la demenţă, susţin cercetătorii de la Universitatea Rush din Chicago (SUA) care au evaluat, anual, dieta şi capacitatea mentală a aproximativ 950 de persoane în vârstă, pe o perioadă de doi până la 10 ani, scrie telegraph.co.uk. Participanţii, care au avut o vârstă medie de 81 de ani, au fost supuşi la 19 teste pentru evaluarea funcţiei lor mentale. Cei care au mâncat legume cu frunze verzi, cum ar fi spanac şi varză creaţă, o dată sau de două ori pe zi înregistrează un declin cognitiv semnificativ mai mic decât cei care nu au avut acest obicei alimentar, chiar şi atunci când au fost luaţi în considerare şi alţi factori, cum sunt educaţia, exerciţiile fizice şi istoricul familial de demenţă, anunţă DoctorulZilei.ro.
* O nouă cercetare a scos la iveală că Alzheimerul, considerat maladia secolului, ar putea fi tratat cu cofeină, substanţă care se găseşte din plin în cafea, ciocolată sau ceai verde. Rolul cofeinei în tratarea bolii Alzheimer este sugerată de proprietatea cofeinei de a reduce acumularea plăcilor de amiliod, caracteristică bolii Alzheimer. Descoperirile au fost prezentate în Journal of Caffeine Research. Articolul se numeşte „Caffeine as Treatment for Alzheimer’s”(Cofeina, tratament pentru Alzheimer), iar autorii au identificat cum pot folosi cofeina pentru a reduce nivelul beta amiloizilor, adică să prevină, să trateze şi să încetinească evoluţia bolii Alzheimer, anunţă DoctorulZilei.ro.














