În prezența a 96 de participanți, printre care elevi de liceu, cadre didactice și antreprenori de succes, fundația Centrul de Asistență pentru Organizații Neguvernamentale – CENTRAS, cu sprijinul partenerilor săi, Asociația Smart Europe 2020 și Asociația pentru Integrare Europeană și Dezvoltare Durabilă INTEGRA, a susținut conferința de lansare a proiectului POSDRU/175/2.1/S/151915 „Mentorat pentru elevi în business simulat”.

În cele 10 luni de implementare, proiectul oferă servicii gratuite de informare și consiliere în carieră pentru minimum 1200 de elevi de liceu din regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia si Sud-Est, județele Buzău, Brăila, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea, Argeş, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Dâmboviţa, Prahova și Teleorman. Totodată, elevii participanți vor avea oportunitatea de a-și exploata aptitudinile antreprenoriale prin înființarea de firme de exercițiu în cadrul cărora vor primi servicii de asistență și consultanță pentru afaceri. Scopul proiectului este acela de a-i sprijini pe tineri să-și continue studiile sau să se integreze mai ușor pe piața muncii.

În cadrul conferinței de lansare, viitorii antreprenori au manifestat interes pentru modul în care se poate conduce o afacere de succes, cum se poate evita un eșec antreprenorial, cum se pot preveni problemele care pun în pericol o firmă, ce înseamnă o firmă de exercițiu și multe alte aspecte legate de modul de administrare al unei inițiative antreprenoriale.

Pe tot parcursul proiectului, tinerii potențiali antreprenori vor avea prilejul să primească răspuns la toate întrebările și să învețe pas cu pas cum se administrează o firmă datorită unui schimb de experiență cu firme reale de succes implicate în proiect, care vor îndeplini rolul de firme-mamă.

Proiectul „Mentorat pentru elevi în business simulat” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 2, Domeniul major de intervenţie 2.1.

Informații despre proiectele POSDRU puteți găsi accesând site-ul www.fonduri-ue.ro.