BC Timişoara – CSU Ploieşti 84-74 (41-42)

Bogdan Chitic

BC Timişoara: Jovanovic, Pilcevic, Persic, Popescu, Tica
CSU Ploieşti: Pot, Runkauskas, Pelekanos, Burlacu, Zigeranovic

Fără doi oameni de bază, Avramov şi Flowers, şi cu un al treilea, Cooper, abia revenit după
accidentare, CSU Ploieşti nu a avut deloc o misiune uşoară la Timişoara. Chiar dacă băieţii lui Sasa Ocokoljic au dat dovadă de spirit de sacrificiu, rezultatul final nu a fost unul în măsură să le permită să meargă la Piteşti, pentru a evolua cu trofeul pe masă.
Cu un avantaj subţire, luat după manşa tur, campionii au avut un prim sfert de oră excelent la Timişoara, scor 26-38. Defensiva a mers cu precizia unui ceas elveţian, oferind atacului şansa unor puncte ceva mai uşoare. Pot şi Runkauskas au taxat apărarea bănăţenilor prin câteva execuţii de manual, iar Buralcu şi Zigeranovic s-au completat reciproc sub panouri. Intrarea lui Cooper a adus un plus la recuperare, dar reuşitele au început să cadă la celălalt capăt al terenului. Profitând de faptul că ploieştenii au intrat în penalizare de la jumătatea sfertului 2, elevii lui Petricevic au prins încredere şi, graţie coşurilor cu fault ale lui Popescu şi Toth, coborau diferenţa la un singur punct, la pauza meciului: 41-42.
Acelaşi Zigeranovic a adus consistenţă pe faza ofensivă la reluare, scor 46-48 (min 23), dar greşelile tot mai dese la construcţie, făcute de Pot, au răsturnat tabela în favoarea gazdelor, după reuşitele de la distanţă ale lui Persic şi Jovanovic, 58-50 (min 29). Au urmat clipe grele pentru ploieşteni, supuşi unui asediu total din spatele semicercului, iar reorganizarea defensivei devenea obligatorie. Runkauskas a înscris în două rânduri de la peste 9 metri, pentru 71-66
(min. 36), Jovanovic a forţat de lângă Pot şi în ultimul minut se intra de pe aceleaşi poziţii.
Zigeranovic a înscris singur cu panoul, după o pasă involuntară a lui Runkauskas, cu genunchiul, dar greşeala lui Pot, pe următorul atac, a pus Timişoara într-o postură favorabilă. Acelaşi „sniper” lituanian al lui CSU Ploieşti a mai trimis o dată, în ultima secundă, de la mare distanţă, dar mingea s-a scurs agonizant pe lângă şi campionii ratează prezenţa în Final Four.