În data de 14 martie, cunoscuta scriitoare și regizoare Chris Simon invită ploieștenii în AFI Palace Ploiești, cu ocazia evenimentului de promovare a celei mai noi cărți intitulată „40 de zile”, publicată de editura TREI.

Întâlnirea va avea loc în librăria Cărturești din AFI Palace Ploiești, începând cu orele 12:00, unde Chris Simion își va prezenta volumul și va susține o sesiune de autografe.
Vizita din librăria Cărturești din AFI Palace Ploiești face parte dintr-un turneu de 40 de zile, pe care Chris Simion l-a început încă din data de 1 martie în București.

Astfel, aceasta va vizita librării din alte 39 de orașe ale țării, printre care se numără Ploiești, Cluj, Timișoara, Constanța, Iași, Suceava, Brașov șamd.
În accepțiunea scriitoarei, cartea “40 de zile” este un basm care îți crează pofta de trăit în adevăr și frumos.

“Atunci când îl minți pe celălalt și îl înșeli, îl faci complice la nefiresc și neadevăr. Începe să se simtă rău, nu-și mai găsește locul, nu înțelege ce se întâmplă și într-o dimineață se trezește invadat pe corp de cactuși. Povestea oamenilor cactuși este povestea oamenilor care se mint.
Tolerarea minciunii e la fel de toxică precum minciuna însăși. Te roade, te mănâncă, te distruge până într-o zi în care nu mai știi cine esti”, spune Chris Simion despre cartea “40 de zile”.

Originară din București, și membră a Uniunii Scriitorilor din România, Chris Simion este o artistă cunoscută atât pentru cariera sa regizorală, cât și pentru cărțile lansate.
Considerată a fi un regizor de avangardă, spectacolele ei reprezintă o provocare atât pentru actori, cât și pentru spectatori.

În ceea ce privește cariera sa scriitoricească, Chris Simion a lansat nouă opere, dintre care „Ce ne spunem când nu ne vorbim” a devenit bestseller în scurt timp de la lansare.
Cea de-a noua creație a sa, „40 de zile”, a fost scrisă în același număr de zile citat în titlu, și reprezintă un joc al introspecției și al regăsirii de sine.