Vila din Predeal ce a aparţinut soţilor Ceauşescu şi-a găsit cumpărător. Ea a fost scoasă la licitaţie în urmă cu o lună şi deja sunt trei oferte.

Unul dintre doritori este un om de afaceri din Bucureşti, de aproximativ 40 de ani. Acesta a licitat mai mult decât preţul de pornire şi îşi doreşte ca vila să fie păstrată ca locuinţă de vacanţă.

Vila de la Predeal a lui Nicolae Ceauşescu a fost scoasă la vânzare la începutul anului cu un preţ de pornire de 300.000 de euro.

Locuinţa fostului dictator are un teren de 1.350 metri pătraţi, opt camere şi o suprafaţă de 322 de metri pătraţi. Vila a fost ridicată în a doua jumătate a anilor ’20, în zona sportiv-turistică Cioplea şi a fost reşedinţa de iarnă a profesorului Teodor Vasilescu.

Casa a fost utilizată de Nicolae Ceauşescu în perioada 1950-1958, când reşedinţa se afla în administrarea Ministerului Forţelor Armate. În acea perioadă, Nicolae Ceauşescu, în grad de general-maior de armată, îndeplinea funcţiile de ministru adjunct la Ministerul Apărării Naţionale şi Şef al Direcţiei Superioare Politice a Armatei. Astfel, vila devenea prima reşedinţă de protocol din Predeal pe care a avut-o Nicolae Ceauşescu înainte de preluarea puterii depline. După 1965, vila de protocol trece în administraţia Întreprinderii Economice de Odihnă, ieşind de sub juristicţia Ministerului Apărării chiar în anul în care Nicolae Ceauşescu devenea secretar general al Partidului Comunist Român (PCR).