HC Zalău – CSM Ploieşti 22-20 (12-13)

Petre Apostol

Ieri seară, echipa feminină de handbal CSM Ploieşti a disputat un meci important în vederea calificării în playoff, întâlnind, în cadrul etapei a şaptea a returului Ligii Naţionale, pe HC Zalău, în deplasare. Cele două echipe ocupau locurile 7 şi 8 în clasament, formaţia sălăjeană având avantaj de patru puncte faţă de gruparea prahoveană.
Trupa antrenată de Goran Kurtes a început foarte bine, apărându-se exemplar. Şerban a apărat câteva aruncări ale formaţiei gazdă, iar Ionescu s-a deplasat excelent prin defensiva adversă, marcând de două ori la rând, CSM Ploieşti conducând cu 2-0.
Constantinescu a înscris primul gol al gazdelor, de-abia în minutul 7. Shutska şi Ionescu au menţinut formaţia ploieşteană în avantaj de două goluri, scor 4-2. Dar, HC Zalău a replicat, marcând trei goluri la rând în decurs de patru minute, preluând conducerea.
Intrarea Dacianei Curtean în garnitura ploieşteană a adus un alt ritm în ofensivă, iar CSM Ploieşti a revenit în frunte, scor 6-5 (min. 16). Din acel moment, gruparea ploieşteană a avut iniţiativa, distanţându-se din nou la două lungimi, scor 11-9 (min. 24). Dar, Constantinescu a fost de neoprit pentru defensiva prahoveană, egalând situaţia. CSM Ploieşti a intrat, totuşi, la vestiare cu avantaj minim, scor 13-12.
În partea secundă, HC Zalău a început mai bine, reuşind un parţial de 7-3, în 16 minute, având chiar posibilitatea de a se distanţa la patru goluri. Dar,
Constantinescu a început să nu mai nimerească spaţiul porţii, iar CSM Ploieşti a reuşit să se apropie la un singur gol, în special datorită unei deplasări excelente şi a evoluţiei foarte bune a Allei Sheiko, scor 19-18 (min. 53).
Finalul meciului a fost dominat de eliminări, mai ales în tabăra ploieşteană, iar HC Zalău a găsit forţa necesară să câştige, cu scorul de 22-20, graţie paradelor portarului Cheţa şi a unui gol norocos în ultimul minut de joc reuşit de Rob.
Echipa CSM Ploieşti a început în formula Elena Şerban (5 intervenţii) – Alla Sheiko 6 goluri (1/1 de la 7m), Oana Ionescu 3, Ana Toth 3, Iryna Shutska 2, Sanja Vlaskalic 1, Andreea Dincu. Pe parcurs, au mai intrat Alina Ifrim (3 intervenţii, una de la 7 m) – Andreea Chiricuţă 3 goluri (2/3 de la 7 m), Daciana Balaban 1, Ionela Dinu 1, Mirela Roman, Marinela Gherman, Cătălina Preda.
Pentru HC Zalău au marcat Constantinescu 8 goluri (0/1 de la 7 m), Rob 6 (5/6 de la 7 m), Puiu 3, Trif 3, Bardac 2.