Miercuri 18 februarie, în jurul orelor 23.30, un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploieşti, în timp ce se afla in exercitarea atribuţiilor de serviciu în zona „Malu Roşu” din municipiul Ploieşti a fost sesizat de către o persoană de sex femeiesc despre faptul că acesteia i-a fost sustrasă, de către un individ care avea gluga pe cap, o geantă în care se afla suma de 1500 de lei, un telefon mobil şi acte personale.
În urma verificărilor şi căutărilor în zona apropiată, efectuate ulterior de către echipajul de jandarmerie, au fost identificate 3 persoane de sex bărbătesc, respectiv Ş.M., Z.G. şi M.M. care corespundeau descrierilor făcute de către persoana vătămată.
În urma efectuării percheziţiei corporale, asupra acestora s-au găsit mai multe sume de bani precum şi documente aparţinând persoanei vătămate. Întrebaţi de provenienţa banilor şi a documentelor aceştia au declarat că îi au dintr-o geantă pe care Z.G. a sustras-o de la persoana vătămată şi pe care M.G. a aruncat-o ulterior. Celor în cauză li s-au întocmit acte de constatare sub aspectul săvârşirii unei fapte susceptibile infracţiunii de tâlhărie, fiind predaţi Secţiei 2 Poliţie Ploieşti pentru continuarea cercetărilor.