La invitatia Camerei de Comert si Industrie Prahova, Ambasadorul Republicii Islamice Iran in Romania, E.S. Domnul HAMID MOAYYER a efectuat o vizita de lucru in judetul Prahova in data de 13 februarie 2015, fiind insotit de Dl. Mojtaba Ramezani, Atasat Economic.

Programul a debutat cu o intalnire de lucru la sediul Palatului Administrativ din Ploiesti unde inaltii oaspeti au purtat discutii cu Dna. Rodica Paraschiv – Prefectul Judetului Prahova si cu Dl. Aurelian Gogulescu – Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova.

In cadrul acestor discutii, reprezentantii partii romane au prezentat profilul economic al judetului, accentuand elementele care genereaza un puternic mediu investitional in Prahova, dar si potentialul de export al judetului si principalele posibilitati de investitii.
Doamna Prefect a propus infratirea intre judetul Prahova si o regiune similara din Iran, in scopul crearii unui cadru care sa favorizeze intensificarea schimburilor comerciale care din pacate in ultima perioada au scazut foarte mult, iar Presedintele CCI Prahova a lansat invitatia pentru o noua viitoare vizita in judet, cand Dl. Ambasador va putea vizita diverse obiective economice, intre care si parcuri industriale.

La randul sau, inaltul oaspete iranian, referindu-se la relatia bilaterala traditionala, la nivelul schimburilor comerciale romano-iraniene care pot si trebuie sa cunoasca o crestere mai accentuata, a propus ca prime masuri benefice acestei relansari, organizarea unei misiuni economice in Iran, cu participare la un targ specializat si activarea Comisiei Mixte dintre cele doua state. De asemenea, Dl. Ambasador a anuntat vizita a doua delegatii iraniene in Romania, in 2-3 luni – o delegatie oficiala condusa de Camera de Comert a Iranului precum si o delegatie de oameni de afaceri.

Programul a continuat cu discutii de lucru cu Presedintele firmelor IPIP si Petroconsult, vizand identificarea unor posibilitati de colaborare in domeniul industriei de petrol si gaze si s-a incheiat cu vizitarea companiei Oztasar unde au avut loc discutii cu managerul general cu privire la o viiitoare colaborare in domeniul textil si al confectiilor de dama si posibilitatii exportului de imbracaminte in Iran.