În perioada 19-22 februarie 2015, AFI Palace Ploiești va găzdui Festivalul Internațional de Film Ploiești, aflat la cea de-a IV-a ediție.
PIFF 2015 va aduce în AFI Palace Ploiești cele mai noi și provocatoare scurtmetraje, aparținând genurilor SF, horror, thriller și acțiune.
Anul acesta s-au înscris din 42 de țări peste 600 de producții, dintre care 21 s-au calificat în competiția oficială. Printre acestea se numără producții ce vor fi difuzate în premieră națională și mondială, precum „În timp ce zburau către Lună”, un scurtmetraj produs în Serbia, a cărui echipă va fi prezentă la festivalul din acest an.
De asemenea, iubitorii de filme vor avea ocazia să urmărească premiera europeană a scurtmetrajului „Sânge de hienă”, care a făcut turul festivalurilor din America de Nord, dar și premierele internaționale „Sir Gawain și Cavalerul Verde” și „Ultima dorință: Idilă”.
Programul festivalului PIFF 2015 va cuprinde patru categorii speciale ce vor diversifica opțiunile spectatorilor: Lovestory Special – o secțiune dedicată poveștilor de dragoste neobișnuite, Dark Comedy – filme scurte cu umor negru, programul Experimental, dar și Children’s Morning Fun – animații care să însenineze diminețile celor mici.