Un sondaj realizat de CURS (Centrul de Sociologie Urbană și Regională) în perioada 8–11 mai 2025 arată că George Simion (AUR) este creditat cu 52% din intențiile de vot, iar Nicușor Dan (candidat independent) cu 48%, înaintea turului al doilea al alegerilor prezidențiale programat pentru 18 mai, potrivitTVRInfo. Sondajul a fost realizat telefonic (CATI) pe un eșantion probabilist, multistadial și stratificat de 3042 de respondenți adulți, reprezentativ la nivel național. Marja de eroare este de ±1,8% la un nivel de încredere de 95%. Datele au fost ponderate în funcție de votul exprimat în primul tur al alegerilor prezidențiale din 4 mai. Potrivit sondajului, alegătorii celor doi finaliști își mențin în proporție de 100% susținerea din primul tur: alegătorii lui Nicușor Dan și cei ai lui George Simion afirmă că îl vor vota din nou pe candidatul susținut anterior.
În cazul altor candidați eliminați în primul tur, datele arată următoarele redistribuiri:
Alegătorii Crin Antonescu: 96% intenționează să voteze cu Nicușor Dan, 4% cu George Simion.
Alegătorii Elena Lasconi: 77% cu Nicușor Dan, 23% cu George Simion.
Alegătorii Victor Ponta: opțiunile sunt împărțite egal – 50% pentru fiecare candidat.
Tandem prezidențial – propus: impact minim
Sondajul a testat și un posibil tandem Nicușor Dan (președinte) – Ilie Bolojan (prim-ministru), în rândul votanților lui George Simion. Doar 8% dintre aceștia au declarat că ar fi convinși să își schimbe opțiunea de vot în favoarea acestui tandem, în timp ce 92% rămân fideli lui George Simion.
În ceea ce privește profilul alegătorilor- diferențe semnificative în funcție de vârstă, sex și educație.
Distribuția intenției de vot variază în funcție de mai mulți factori demografici:*Sex: George Simion este preferat de 55% dintre bărbați, iar Nicușor Dan de 53% dintre femei;*Vârstă:18–30 ani: George Simion – 59%, Nicușor Dan – 41%; 31–60 ani: George Simion – 53%, Nicușor Dan – 47%; 61+ ani: Nicușor Dan – 56%, George Simion – 44%
După nivel de educație: Sub liceu: George Simion – 76%, Nicușor Dan – 24%; Liceu/postliceală: George Simion – 59%, Nicușor Dan – 41%; Studii superioare: Nicușor Dan – 74%, George Simion – 26%.
Pe mediu de rezidență:Urban: Nicușor Dan – 57%, George Simion – 43%; Rural: George Simion – 63%, Nicușor Dan – 37%.
Pe regiuni geografice:Moldova: George Simion – 52%, Nicușor Dan – 48%; Muntenia: George Simion – 60%, Nicușor Dan – 40%; Transilvania: Egalitate – 50% / 50%; București: Nicușor Dan – 76%, George Simion – 24%.
Potrivit unui alt sondaj de opinie, prezentat tot de TVRInfo, realizat de AtlasIntel pentru HotNews, candidații George Simion (AUR) și Nicușor Dan (independent) sunt la egalitate perfectă în intențiile de vot pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale, programat pe 18 mai, fiecare fiind creditat cu 48,2%.
În ceea ce privește redistribuirea voturilor din primul tur, majoritatea covârșitoare a susținătorilor candidatului comun PSD-PNL-UDMR, Crin Antonescu — mai exact 91,7% — ar vota cu Nicușor Dan în turul secund. Doar 6,2% dintre aceștia ar opta pentru George Simion, conform acelorași date AtlasIntel. Tendința este similară și în cazul susținătorilor Elenei Lasconi (USR), dintre care 96,7% declară că îl vor susține pe Nicușor Dan, în timp ce George Simion ar atrage doar 2,5% din voturile acesteia.
În cazul votanților fostului premier Victor Ponta, un candidat care a marșat și el pe cartea „suveranismului” în primul act al scrutinului prezidențial, 69,3% din voturile pentru acesta ar urma să ajungă la candidatul independent, iar 22,6% l-ar vota pe George Simion.
47,3% dintre voturile pentru Daniel Funeriu ar fi obținute de Nicușor Dan, iar 52,7% ar merge la George Simion. Funeriu a luat însă un scor extrem de mic în alegeri – 0.34%.
În primul tur de scrutin, George Simion a obținut 40,96% din voturile valabil exprimate, situându-se pe primul loc, urmat de Nicușor Dan, care a acumulat 20,99%.
Sondajul a fost realizat în perioada 9–12 mai 2025, pe un eșantion de 3.995 de respondenți, prin metoda de recrutare digitală aleatorie.
În cercetare intră electoratul din România, iar marja de eroare este de ±2 puncte procentuale, la un nivel de încredere de 95%.
În acest sondaj nu este inclusă diaspora.