Bogdan Chitic, Marcel Marin

La ora la care, miercuri după-amiază, Tribunalul Prahova a dispus începerea procedurii falimentului FC Petrolul S.A., la Sala „Europa”, din incinta Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, a avut loc o întâlnire între primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, reprezentanţi ai mediului de afaceri din judeţ, foşti jucători emblematici ai clubului, dar şi suporteri ai „lupilor”. Tema dezbaterii moderate de noul edil al oraşului a reprezentat-o identificarea unor soluţii de salvare a echipei Petrolul Ploieşti, prin găsirea unui cadru legal care să permită celei mai iubite formaţii din judeţ să-şi continue existenţa. Întâlnirea de la sediul C.C.I. Prahova a fost onorată cu prezenţa de mai mulţi foşti jucători ai clubului, începând cu „înaintaşii” Mircea Dridea, Eduard Iuhas şi Camil Oprişan, continunând cu Silviu şi Decu Crîngaşu, Dumitru Jipa şi Gheorghe Liliac şi încheind cu liderii generaţiei 1995 – Valeriu Răchită şi Octavian Grigore. Nu au lipsit nici oamenii de afaceri din judeţ, între care s-au regăsit Adrian Nistoroiu (Vispeşti Glass) sau Costin Ene (Ekastrust), cu toţii luând cuvântul şi exprimându-şi punctul propriu de vedere vizavi despre situaţia ingrată în care se regăseşte echipa fanion a oraşului.

Salvarea actualei societăţi, exclusă din start de fani!

Încercarea de salvare a actualei societăţi, deţinută de Daniel Capră, propusă ca şi o primă variantă de primarul Adrian Dobre, a fost exclusă din start de fani, care-şi doresc ca noul Petrolul să înceapă chiar şi din Liga a IV-a, pe o structură total nouă, numai cu sigla şi culorile orginale. De aceeaşi părere a fost şi preşedintele AJF Prahova, Silviu Crîngaşu, care a afirmat că „salvarea actualei societăţi pică din start, iar cu noua echipă putem începe şi din Liga a III-a”.

Adrian Nistoroiu, dispus să „cotizeze” cu 200.000 de euro!

Unul dintre oamenii cu putere financiară din judeţul Prahova, Adrian Nistoroiu, a afirmat că este dispus să intre în noua ecuaţie cu până la 200.000 de euro, cu condiţia ca totul să se desfăşoare transparent, pentru a se evita un nou „episod” Daniel Capră. Acesta a mai subliniat că patronul FC Petrolul îi datorează aproximativ 290.000 de lei, bani cuveniţi de pe urma unor loje de pe „Ilie Oană” şi plata unor utilităţi de masă şi cazare la lanţul hotelier deţinut de omul de afaceri şi că, în opinia sa, Daniel Capră va exclude din start un eventual audit financiar.

Se întâlnesc şi săptămâna viitoare

La capătul a circa 60 de minute de discuţii, în care au fost expuse mai multe puncte de vedere, primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a conchis următoarele: „Trebuie să găsim soluţia legală de readucere a mărcii la Municipiul Ploieşti, pentru a porni, apoi, cu un nou proiect. Trebuie să ne daţi răgaz o săptămână pentru a identifica variantele pe care le avem la dispoziţie şi a vi le prezenta în cadrul unei noi întâlniri”. La doar câteva minute după încheirea dezbaterii, Tribunalul Prahova avea să anunţe falimentul societăţii care administrează FC Petrolul, ceea ce uşurează, la prima vedere, misiunea oamenilor de afaceri care doresc să se implice într-un nou proiect. Cu FC Petrolul S.A. în faliment, marca, palmaresul şi culorile revin, automat, în custodia Primăriei, care are mână liberă în a gestiona o nouă societate care să-şi înceapă urcuşul din Liga a III-a sau Liga A Prahova.
Cert este că, la momentul actual, prin falimentul societăţii administrate de Daniel Capră, mai toate drumurile duc către o nouă echipă, un alt început – e drept, din eşaloanele inferioare, şi, nu în ultimul rând, aspectul cel mai important: către un nou Petrolul!