Regimul termic va fi, în general, peste normalul climatologic al perioadei din calendar, până pe 2 februarie, cu temperaturi maxime pozitive în majoritatea regiunilor, dar şi cu precipitaţii în această săptămână şi la începutul lunii februarie, se menţionează în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicată ieri.
În Muntenia, pe parcursul întregului interval, valorile maxime şi cele minime se vor situa peste mediile multianuale caracteristice pentru ultima decadă a lunii ianuarie şi începutul lunii februarie. Maximele termice vor creşte uşor de la 8 – 9 grade, în primele trei zile, până la 11 – 12 grade în perioada 23 – 28 ianuarie, apoi vor varia uşor de la o zi la alta, înregistrând o valoare medie de 8 grade la finalul intervalului. Minimele termice vor creşte uşor de la -3 grade (20 ianuarie) până la un grad (25 ianuarie). Din 26 ianuarie, minimele termice nu vor avea variaţii semnificative, media acestora fiind de până la un grad. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată în data de 25 ianuarie, precum şi la finalul intervalului (2 februarie).
La munte, media maximelor termice va scădea în primele zile, de la 8 grade (20 ianuarie) la zero grade (22 ianuarie), iar ulterior va creşte treptat până la 6 grade (26 ianuarie). Din 27 ianuarie, media maximelor termice va scădea treptat, înregistrând valoarea de zero grade la sfârşitul intervalului (2 februarie). Cu toate acestea, valorile termice se vor menţine peste normele climatologice specifice acestei perioade. Din punct de vedere al temperaturilor nocturne, acestea vor scădea de la zero grade (20 – 21 ianuarie) la -5 grade (22 – 23 ianuarie), apoi vor creşte uşor până la -1 grad (27 ianuarie). Din 28 ianuarie vor scădea uşor până la -5 grade la finalul intervalului (2 februarie). Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată în perioada 22 – 25 ianuarie, precum şi la sfârşitul intervalului (1 – 2 februarie).