George Marin
Citind datele fetelor prezentate de Oradea la meciul disputat miercuri după-amiază în sala Olimpia constatăm că echipa patronată de Consiliul Județean Prahova a avut ca oponentă încă o echipă de tinere și foarte tinere jucătoare, între 19 și 22 de ani, cu excepția Corneliei Vrabie, care a atins vârsta de 30 de ani. Bihorenele au fost doar o duzină, între care trei portari. Lor le-au lipsit cinci jucătoare, toate gripate, declarate echipiere de bază de reprezentantul echipei, dar nici printre acestea nu se află jucătoare experimentate, după cum arată examinarea formulelor prezentate anterior în campionat.
Cum ar fi fost cu cele cinci, nu știm. Dar ce a oferit Oradea pe parchetul sălii ploieștene nu a avut darul să ambiționeze fetele din Ploiești întru concentrare permanentă. Chiar dacă „bufnițele” au primit doar câte 7 goluri pe mitan, ele au trăit și câteva momente de reverie pe semicercul propriu. Aceste momente nu au ieșit chiar atât de mult în evidență pentru că golurile gazdelor au curs frenetic în poarta unei echipe care, spre deosebire de alte teamuri văzute la Ploiești, nu pierde foarte multe mingi pe greșeli tehnice dar oferă multe posibilități de speculat de către adversare, deseori lăsând adevărate bulevarde în defensiva proprie. În continuare fără Băcăoanu și fără Beșleagă, „bufnițele” nu au stat pe gânduri prea mult în a perfora poarta bihoreană, exersând volens-nolens contraatacul, cu o mai mare eficiență decât în alte partide. Mult peste o treime din totalul de goluri a fost marcată prin acest gen de acțiune rapidă. Doar Petre, în două rânduri, Striukova, cam egoistă la acea fază, și Burić nu au concretizat. Atacurile poziționale au fost și ele marcate de reușite, socotind aici combinații și goluri, însă au lipsit aruncările de la distanță, nouă rămânându-ne să admirăm o excelentă aruncare de pe la 11 metri, dar unică floare, trimisă fix în vinclu de orădeana Mara Pălîi. Da, pe undeva este normal să nu execuți aruncări de la mare distanță atunci când ai în față o defensivă care te atrage către semicerc oferind premisele creșterii probabilității de reușită prin apropierea de poartă. Totuși, paleta de acțiuni ar trebui să fie mai bogată, mai diversă. De exemplu, în ultima treime a primei părți s-a cam uitat de extrema stânga.
Cum nu avem ce povesti despre scor, ne-am îndreptat atenția asupra evoluției de ansamblu, după cum ați putut observa. Ar fi câte ceva de comentat despre evoluțiile unor jucătoare. Cei doi portari au rezolvat destule aruncări, procentajele de reușită fiind foarte bune, deși cifrele noastre, pe care ne bazăm, diferă nesemnificativ față de cifrele înscrise în foaia oficială. Am remarcat prestația Florinei Alexandru în apărare, eficiența la semicercul de 6 metri advers a Anamariei Dumitrașcu și aruncările din extremă ale Biancăi Sărățeanu, atentă mereu la poziția portarului. Am așteptat prima evoluție în campionat a Sarei Burić. În ciuda calităților de care dispune, Sara a părut uneori timidă, ezitantă în acest meci de debut în echipa „bufnițelor”, semn că încă nu s-a adaptat total.
Astfel s-a scris istoria a încă unui meci care pare reluarea a oricărui altul dinaintea sa. Faza decisivă a competiției va fi altfel decât acest galop de sănătate al seriei în care concurează CSJ. Dar, în pregătirea așteptatului play-off, nădăjduim și în unele surprize în lot, însemnând sosiri, dar și plecări.
CSJ Prahova – CSU Oradea 43-14 (23-7)
CSJ: Viktoriya Tymoshenkova 8 intervenții (1 de la „7 metri”) / 15 aruncări (53%), Emanuela Ivașcu 6 / 13 (46%) – Cristiana Petre 6 goluri, Bianca Berbece 5, Natalia Striukova 4, Anamaria Dumitrașcu 4, Cătălina Sava 4, Ștefania Epureanu 4, Florina Alexandru 3, Bianca Sărățeanu 3, Carmen Stoleru 2, Roxana Cîrjan 2, Diana Andrița 2, Sara Burić 2 (1 de la „7 metri”), Dora Krsnik 1, Ana Berbece 1. Antrenori: Adrian Chiruț, Robert Comendant, Iulian Emancipatu.
Eliminări de 2 minute: Bianca Berbece 2, Anamaria Dumitrașcu 1.
Andra Buzoianu a semnat cu CS Judeţean Prahova
Andra Buzoianu, fostă Moroianu, s-a transferat la CS Judeţean Prahova. Andra este una dintre cele mai bune extreme dreapta din România, fiind jucătoare de echipă naţională. Ea a evoluat ultima data pentru Gloria Buzău, formaţie care s-a retras în acest sezon din Liga Florilor, în CV-ul ei existând și „experiența” CSM Ploiești.
Andra Buzoianu are 24 de ani şi a semnat un contract pentru un sezon şi jumătate cu CS Judeţean Prahova, fiind convinsă de faptul că proiectul echipei prahovene este unul stabil, orientat către performanţă.