Petrolul s-a întors cu un punct din Giulești și rămâne în lupta pentru un loc de play-off. Rapid – Petrolul s-a încheiat nedecis, 1-1, un meci în care ploieștenii, poate, am fi meritat mai mult, judecând după modul în care s-au derulat ostilitățile pe teren.
Petrolul și-a revenit repede după evoluția nu tocmai convingătoare din duelul cu Dinamo și a avut o cu totul altă față în derbiul cu Rapid. Aceea a unei echipe determinate, conștientă că poate să obțină un rezultat bun, în acelasi timp hotărâtă să demonstreze că nu trebuie scoasă de cineva din calculele care se fac pentru unul dintre primele șase locuri ale ierarhiei.
Transpuse în duelul de pe gazon, toate acestea au dus la o primă repriză în care, cu excepția primelor 10-15 minute, „lupii” au făcut legea. Din păcate n-au reușit să și „dezghețe” tabela de marcaj, deși au avut ocazii mari, prin Roche (23 – reluare din 7-8 metri, peste transversală), Keita (27 – șut de la 22 de metri, în bară!) sau Papp (33 – „cap” din fața porții, dar Aioani a respins in-extremis), iar giuleștenii s-au putut declara mulțumiți și norocoși că au intrat la cabine la adăpostul unui 0-0.
Și pentru că fotbalul nu e totdeauna drept și nu răsplătește neapărat echipa mai bună, Rapidul a fost echipa care a găsit, prima, drumul spre plasa porții, la scurt timp după startul părții secunde. Un gol, însă, controversat, pentru că „centralul” Florin Andrei a trecut cu vederea faptul că Roche a fost lovit, cu capul, de un adversar, și, în locul unui fault în atac, a indicat un corner pentru gazde, trimițându-l, în același timp, în afara terenului pe fundașul petrolist, pentru a primi îngrijiri medicale, reușita gazdelor venind când ”lupii” erau în 10 oameni pe teren.
Formația Petrolul a fost văduvită, astfel, de prezența unui element cheie în așezarea defensivă la faza fixă ce a urmat, iar amfitrionii au speculat, deschizând scorul cu mult noroc: corner de pe stânga, Pașcanu a deviat cu capul, Dumitriu, aflat, practic, pe linia porții, a avut o tentativă disperată să respingă, tot cu capul, doar că mingea a întâlnit transversala, de unde a ricoșat în Manea și de acolo în poartă, cel din urmă fiind creditat și ca autor al golului în raportul oficial al arbitrilor!
Din fericire, replica a venit rapid, și TUDORIE (62) a atacat colțul scurt ca un atacant veritabil, la centrarea perfectă venită, de pe stânga, de la Dumitriu, și l-a țintuit pe Aioani, restabilind egalitatea cu cel de-al șaptelea său gol din această ediție de campionat.
Finalul a fost intens, fiecare dintre cele două rivale căutând să dea lovitura decisivă, dar scorul a rămas, în cele din urmă, acela stabilit în minutul 62. Un 1-1 până la urmă prețios pentru Petrolul, un punct muncit și fără îndoială, mai mult decât meritat, care, adăugat la zestrea din clasament, menține formația noastră în cursa pentru play-off.
Urmează o săptămână cu două dueluri contra Universității Craiova, ambele pe „Ilie Oană”, dar în competiții diferite. Miercuri, de la ora 20.00, avem meciul din etapa a doua a grupelor Cupei României, pentru ca sâmbătă, tot de la ora 20.00, să asistăm la confruntarea din etapa a 19-a a Superligii. Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu)
Rapid București – FC Petrolul 1-1 (1-0)
Stadion: ”Valentin Stănescu”. Spectatori: circa 10.000. Marcatori: Manea (54)/Tudorie (62).
Rapid: Aioani – Manea, Ignat, Pașcanu – Onea (cpt), Christensen, Hromada, Borza – Pop, Boupendza, Petrilă. Antrenor: Marius Șumudică.
Petrolul: Zima – Ricardinho, Papp, Roche, Dumitriu – Keita, Mateiu – Rădulesc, Jyry, Grozav (cpt) – Tudorie. Antrenor: Mehmet Topal.
Cartonașe galbene: Tudorie (45), Roche (54), Grozav (90+4), Papp (90+9).
Au arbitrat: Florin Andrei (din minutul 77 – Iulian Dima) – Tunyogi Ferencz și Stelian Slabu.
Rezervă: Iulian Dima.
Arbitru VAR: Andrei Florin Chivulete. Arbitru AVAR: Sorin Costreie.
Observatori: Augustus Constantin și Octavian Goga