George Marin
Ultima impresie lăsată de Hanca pe placa radiografică a aparatului cu Raze Pix a fost la meciul contra Oțelului Galați, disputat la Ploiești, la finalul play-out – ului trecut. Atunci a ocupat poziția de mijlocaș dreapta într-o formulă cu trei apărători, iar titlul radiografiei a fost „Un Paște liniștit și cu ceva lumină”. De această dată, foaia oficială a jocului editată de LPF arăta că lui Hanca i s-a distribuit poziția de mijlocaș în spatele vârfului, într-o formulă 1-4-2-3-1.
În fapt, încă din debutul meciului, Hanca a ocupat o poziție în dreapta, în linie cu Tudorie, ca al doilea atacant, hotărât să facă presing. Cu toate acestea, în primele 15 minute ale jocului, Hanca părea că nu se află pe teren. A distribuit o singură pasă și a fost faultat de două ori. Ulterior, Hanca s-a mai aflat fie în centrul liniei de mijloc, fie în stânga, fie ocupând o poziție rezervată unui mijlocaș defensiv fără să fie clar dacă toate aceste rotiri au fost comandate de antrenori sau au fost înțelegeri ad-hoc, creând impresia unei, să o numim așa, dezordini controlate. În această ultimă situație, de mijlocaș defensiv, s-a aflat Hanca la faza golului. Întrebarea este dacă el putea face mai mult, să fie mai viguros încercând blocarea centrării trimise de Milanov către Selmani, autorul golului victoriei dinamoviste (min. 31). În faza inițială, el a fost departe de zona în care a fost trimis balonul către Milanov, dar la fel de adevărat este că Huja și Papp au fost plasați foarte departe, ca linie, de joc. Au existat distanțe imense între liniile petroliste, la care s-a adăugat, colac peste pupăză, gafa lui Huja, deja avertizat (min. 26), care, vai!, a atacat aiurea încercând să îl deposedeze pe Milanov, amintind de atacul ratat de Loți Boloni, într-o poziție identică, în meciul contra Irlandei de Nord, fază din care s-a primit gol. Nu există nicio scuză, iar Hanca a fost parte din această așezare nepotrivită a echipei.
Imediat după secvența golului, Hanca a dat o pasă extrem de neglijentă raportată la experiența lui. A trimis o pasă de aproximativ 23-25 de metri, din centru către dreapta, unui coechipier care se afla într-un foarte apropiat marcaj de supraveghere. Era lesne de intuit că o intercepție adversă este ușor de realizat, lucru care s-a și întâmplat (min. 33). A ceda posesia mingii când tocmai ai primit gol nu este un lucru tocmai potrivit într-un moment în care se cerea stabilizarea jocului pentru a putea trece mai repede peste șocul suferit. Placa radiografică fusese impresionată luminos o singură dată în toată repriza. Hanca a susținut frenetic un contraatac purtat în trei, cu Tudorie și Jyry, după o deposedare reușită chiar de finlandez, dar pasa s-a dus din centru spre Tudorie, în dreapta, Hanca așteptând în partea opusă (min. 23). A fost una din cele câteva poziții în care Hanca nu a primit balonul. Când l-a primit, puținele pase ale sale au fost neutre, fără implicare majoră, iar duelurile pentru balon s-au limitat la încercări timide de deposedare. Doar pasa către Jyry, spre colțul din stânga al terenului să fi căpătat vreo valoare dacă nu ar fi fost trimisă cam departe, nu mult, cu vreo doi-trei metri, ceea ce l-a obligat pe finlandez să piardă un tempo în tentativa unei centrări (min. 23). Dar, dacă ne uităm la numărul de kilometri alergați – cifră pe care aparatul cu Raze Pix nu o poate calcula – acesta poate să genereze o cifră cât de cât rezonabilă, pentru că Hanca a fost deseori acolo unde a fost jocul, ținând în marcaj un adversar. De altfel, experiența sa nici nu i-ar fi permis să procedeze altfel.
Întrebat fiind, la conferința de presă succesivă partidei, antrenorul Alagić a pus schimbarea lui Jyry pe motive medicale, pretextând că finlandezul nu s-a simțit prea bine în zilele premergătoare jocului. Următoarea întrebare care stătea pe buzele presei era legată de schimbarea lui Hanca, la pauză, după un joc extrem de slab, aidoma celui practicat de întreaga echipă în prima parte. Întrebarea nu a mai fost adresată pentru că se întrezărea posibilitatea primirii unui răspuns legat de faultul suferit de Hanca în chiar debutul meciului (min. 2).