F. T.
Aproximativ şase hectare de teren au fost împădurite de către angajaţii Direcţiei Silvice Prahova, până în prezent, din totalul celor 13 „prinse în plan” pentru campania din această toamnă.
În fapt, după cum am mai amintit, regenerările din această perioadă sunt efectuate în avans, în scopul degrevării lucrărilor campaniei din primăvara anului viitor.
Un alt fapt demn de remarcat este că tot la nivelul direcţiei s-a înregistrat o fructificaţie record la cvercinee (în mod deosebit la stejar pedunculat şi gorun), context în care, după cum ne-a precizat ing. Bogdan Săvulescu, coordonator Compartiment „Cultură -Refacere”, au fost recoltate peste 12 tone de ghindă, care vor face obiectul regenerărilor naturale.
De asemenea, au mai fost recoltate şi aproximativ 250 de kilograme de seminţe din speciile paltin de munte, fag, frasin şi alte specii.
În contextul fructificaţiilor record amintite, n-ai cum să nu dai dreptate specialiştilor. Fiindcă, în urmă cu aproximativ o lună, pe fondul secetei pedologice accentuate, tot ing. Bogdan Săvulescu spunea: „Pădurea are ritmul ei. Se adaptează, la rându-i, schimbărilor climatice, ceea ce înseamnă că ne mai «ajută» și ea, prin regenerările naturale“.
Dovada: peste 12 tone de ghindă şi 250 de kilograme de seminţe…
(Foto cu caracter ilustrativ, Romsilva)