George Marin
Sub un soare ca de vară, dar și sub un aer tare, răcoros, de munte, primele două clasate ale seriei și-au disputat șefia pe terenul urmăritoarei, fosta divizionară B, Caraimanul Bușteni.
Jocul a debutat cu o destul de lungă perioadă confuză, după care acțiunile au început să prindă contur dând și o bună cursivitate jocului, chiar dacă mingea a trecut uneori repede dintr-o tabără în cealaltă. Prin natura firii și cu dorința de a egala numărul de puncte al liderului, gazdele au fost ceva mai insistente, dar nu au reușit nimic notabil bazându-se mai mult pe șuturi de la distanță. Totuși, două bune situații au putut fi trecute în dreptul lor: angajat frontal de Berbec, Zamfir nu a fost suficient de rapid, astfel că portarul Georgescu a ieșit și a blocat balonul (min. 19), și Pintilie nu a speculat cadoul cu care s-a trezit în fața sa (min. 32). De partea cealaltă, am putut nota doar șutul în cros trimis de Puiuleț, aflat singur în careu, ușor lateral dreapta (min. 21). Puțin pentru un derbi, așa cum remarca și un localnic din tribună: „cea mai slabă repriză a noastră”.
Cu siguranță că și antrenorul gazdelor a fost în acord cu tribuna dacă este să judecăm după efervescența manifestată imediat după reluare. Buștenarii au presat și au avut trei ocazii, din ce în ce mai mari. Mai întâi, Dumbărescu a reluat, cu capul, o lovitură liberă, Georgescu salvând de sub transversală (min. 49). Apoi, Teodorescu a reluat aiurea, dintr-o excelentă poziție, pasa primită de la Berbec (min. 67). Iar cea de a treia ocazie a fost și cea mai mare, cât crucea de pe Caraiman. A fost ceva cum rar se vede. Teodorescu a bătut o altă lovitură liberă din dreapta, portarul Georgescu a vrut să prindă mingea în zbor, dar aceasta i-a căzut pe cap (!) și a sărit pe linia porții. Cu un ultim efort, Saroș abia-abia a respins cale de doi-trei metri. Aflat în mijlocul careului mic, cu apărătorii neutralizați și cu balonul servit, Dumbărescu a trimis inimaginabil peste poartă (min. 70). În replică, Constantin Dragomir a trimis două șuturi-avertisment, ambele puțin peste poartă, arătând că Viitorul supraviețuiește (min. 75, 77), gazdele încercând să răspundă tot prin Dumbărescu, a cărui lovitură de cap a trecut peste transversală (min. 87).
Finalul a fost demn de un derbi. Galeria oaspete – de apreciat fair-play – ul tribunei – a încheiat meciul cu scandarea „Liderul, liderul!”, dar nu numai pentru că echipa din Cosminele și-a păstrat poziția din clasament, ci și pentru că unul dintre favoriții galeriei, Biziniche, a ștampilat meciul cu o execuție de excepție, o „foarfecă” laterală care a trimis mingea în colțul plasei, împietrind întreg Caraimanul (min. 90). Forțarea remizei de către gazde a produs doar o lovitură la rădăcina barei, ghinionistul ne-egalării fiind Istrate (min. 90+1).
Pentru că a fost un meci derbi, jocul s-a bucurat de delegarea unui component al lotului prim-divizionar care a stăpânit terenul curmând strigăte de durere în note false și sărituri artistice. Meritoriu este că băieții de pe teren au înțeles repede și au trecut la joc. Dumitru a fost ajutat de două promițătoare tinere arbitru-asistent care au avut semnalizări exacte.
Astfel s-a încheiat istoria unui derbi al fotbalului mic, dar care, iată, poate oferi și momente mari.
Caraimanul Bușteni – Viitorul Cosminele 0-1 (0-0)
Stadion: Caraimanul. Spectatori: 100.
A marcat: Biziniche 90.
Caraimanul: Harapu – Dima, Moldoveanu, Istrate, Ilia – Pintilie, Dumbărescu, Zamfir (cpt.) (40 Albu), Teodorescu – Berbec, Zob. Rezerve neutilizate: Panac – Rotila, Fl. Niculae, Licu, Pascu. Antrenor: Vasile Gherghe.
Viitorul: Vl. Georgescu – Saroș, Damian, Cl. Dragomir (90+2 G. Mihai) – Biziniche, Mareș, Huza (72 A. Simion), Pîrvu (cpt.), Ir. Simion – C-tin Dragomir, Puiuleț. Rezervă neutilizată: Bănică. Antrenor: Giorgian Mihai.
Avertismente: Teodorescu 6 / Mareș 45, Saroș 49.
Au arbitrat: Ionel Valentin Dumitru (Gherghița) – Adina Ciobanu, Maria Arsene (ambele din Ploiești).
Observator AJF: Stelian Dabi (Ploiești).
Jucătorul meciului: Biziniche.