Federația Română de Triatlon a organizat, la Complexul sportiv Navasart din Izvorani (jud. Ilfov), Campionatul Balcanic de Triatlon Izvorani 2024, la care au luat startul peste 300 de sportivi din 10 țări europene.
În Cupa României Supersprint 2024, cu participarea de triatloniști valoroși din România și țările vecine, ce au avut de parcurs distanțele de 350 metri înot, 10 km ciclism și 2,5 km alergare. Clubul Sportiv Petrolul Ploiești a fost reprezentat la această competiție internațională de sportivii Țolea Cristina și Alexandrescu Ștefan, care au avut evoluții foarte bune la categoria cadeți, Cristina reușind să se claseze la finalul probei pe locul 5 la feminin, iar Ștefan pe locul 11 la masculin.
În întrecerea TriKids Ștafetă Izvorani 2024, cu participarea mai multor cluburi din Serbia, Bulgaria și România, fiecare ștafetă a avut de efectuat 100 metri înot, 1 km ciclism și 500 metri alergare. Prima echipă a Clubului Sportiv Petrolul Ploiești de la categoria de vârstă 9-10 ani băieți, alcătuită din Panait Sabin și Trandafir Marius Gabriel, a avut o evoluție remarcabilă, reușind să se claseze la finalul probei pe un merituos loc 2, fiind devansată de o ștafetă din Serbia.

Performanță notabilă a avut și ștafeta feminină a categoriei 11-12 ani, formată din Trandafir Alexia (C.S. Petrolul Ploiești) și o sportivă din Cipru, care au urcat împreună pe treapta a treia a podiumului de premiere, după ce au a avut de parcurs 150 metri înot, 2,5 km ciclism și 800 metri alergare.
De felicitat sunt și ceilalți triatloniști din cadrul clubului, respectiv: Ionescu Andrei, ­Burghelea Eduard, Coman Mircea, Manolache Eric, Negoiță Robert și Pețu Oscar, care au ­acumulat puncte decisive în clasamentul general TriKids pe echipe, unde C.S. Petrolul Ploiești s-a clasat pe locul 3 al acestei competiții europene.
Demnă de apreciat este performanța sportivului Panait Sabin, care a luat startul în Bazinul Olimpic Otopeni la competiția de înot Cupa de Toamnă 2024, reușind, la categoria 9 ani băieți, să cucerească medaliile de argint și bronz în probele de 50 metri fluture și liber.