La campania de plantare de arbori și de ecologizare au participat președintele CJ Prahova, Virgiliu Nanu, și prefectul Emil Drăgănescu

V. S.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Virgiliu Daniel Nanu, și prefectul județului, Emil Drăgănescu, au participat, ieri, la prima ediție a proiectului de ecologizare „România mai curată”, organizat de Agenția Națională pentru Protecția Mediului și Ministerul Apărării Naționale. Evenimentul s-a desfășurat în județul Prahova, având drept scop creșterea gradului de conștientizare și protecția activă a mediului. În cadrul acțiunii desfășurate în Parcul Municipal Vest din Ploiești au fost plantați 150 de frasini și 250 de cireși japonezi. Acești arbori vor fi, în viitorul apropiat, echipați cu un sistem modern de irigare, menit să asigure condiții optime pentru dezvoltarea lor, după cum au precizat reprezentanții Consiliului Județean Prahova.

După plantările din parc, participanții la acțiune s-au deplasat la Valea Doftanei, unde au desfășurat o amplă acțiune de ecologizare în zona turistică a sitului Natura 2000 ROSAC 0283 Cheile Doftanei. Activitățile de aici au vizat colectarea deșeurilor și îmbunătățirea aspectului general al unei zone de mare importanță naturală. „Protecția mediului reprezintă o prioritate constantă pentru administrația județeană în actualul mandat. Participarea la această acțiune alături de autoritățile locale și voluntari este un angajament concret de a sprijini proiectele care contribuie la conservarea resurselor naturale și la îmbunătățirea calității vieții în județul Prahova”, a declarat președintele Consiliului Județean, Virgiliu Daniel Nanu.

Proiectul „România mai curată” urmărește să atragă atenția asupra necesității protejării mediului prin acțiuni concrete și educarea tinerelor generații. Inițiativa de ieri reprezintă un pas important în această direcție, contribuind la conservarea ecosistemelor și la dezvoltarea sustenabilă a județului.