George Marin

Privind cele două echipe înaintea primului fluier, era greu să nu sesizezi disproporția gabaritului dintre combatante, net în favoarea CSM-ului, ducând gândul către mitul luptei în care David, cel considerat cu puține șanse, l-a învins pe uriașul Goliat.
Pe lângă acest handicap al staturii, băieții din Breaza, în încercările lor de a pătrunde spre poarta adversă, au forțat multe pătrunderi individuale printr-un bloc defensiv inexpugnabil, acțiuni în care ploieștenii și-au apărat semicercul și poarta luându-și efectiv pe sus adversarii. Adăugând și prestația bună a portarului ploieștean Mișcă, în opoziție cu cea a brezeanului Dedu, precum și impresia clară că echipa CSM-ului este una care deja este „lucrată” în ambele faze ale jocului, găsim explicația scorului de la pauză.
La reluare, în echipa ploieșteană au intrat pe teren toți cei înscriși pe foaia de joc, astfel că spre final forțele au tins către un oarecare echilibru. În plus, și poarta oaspeților a mai „mișcat” purtând scorul la proporții mai rezonabile.
Ținând cont că foarte mulți din cei prezenți pe foaia oficială abia au trecut de vârsta juniorilor IV (18 din 31), sau unii chiar mai sunt în această categorie inferioară de vârstă(5), sunt anumite circumstanțe pe care le putem acorda referitor la unele greșeli tehnice, ca să nu mai vorbim de cele care țin de tactică. Mai supărător a fost, în ceea ce privește echipa din Breaza, de a nu fi fructificat decât două dintre numeroasele superiorități numerice de care a beneficiat. Mai mult, în două rânduri a avut dublă superioritate fără a reuși să înscrie.
Totuși, putem considera fără greșeală evoluțiile unor băieți. De la CSM a ieșit în evidență în special centrul Dăncescu, alături de care îi mai menționăm pe interii Zamfir și Mihai Stan, cu certe calități de buni aruncători, alături de forța pe care o degajă încă de la această vârstă. De cealaltă parte, o bună impresie ne-a lăsat-o pivotul Voila, nu numai pentru faptul că a fost golgheterul echipei sale și, parțial, Pulez, capabil de aruncări de la distanță.

CSM Ploiești – CSO Tricolorul Breaza 33-16 (19-4)
CSM: Valentin Mișcă 20 de intervenții (2 de la „7 metri), Tudor Stan 2 – Robert Zamfir 10 goluri, Iustin Dănac 6, David Gheorghe 4, Mihai Stan 3, David Buzea 3, Mihai Bădulescu 2, Marius Barta 2, mateo Dăncescu 1, Claudiu Petre 1, Matei Garcea, Simion Lazăr, Flavius Șerban, Luca Dorobanțu. Antrenor: Ramona Ștefan.
Tricolorul: Matei Dedu 11, Ianis Barbu 1, Andrei Bogătoiu – George Voila 5, Luca Căutiș 3, Darius Pulez 3, Rareș Prună 3 (1 din „7 metri”), David Popa 1, Gabriel Găjgan 1, Petru Pleșa, Darius Peticilă, Rareș Pintilie, Mihai Găjgan, Gheorghe Burlacu, Mihai Cofaru. Antrenor: Adrian Manea.
Eliminări temporare 2 minute: 8 (Lazăr, Mihai Stan, Buzea 2, Gheorghe, Zamfir) – 2 (Căutiș, Pulez).
Au arbitrat: Corina Badea (Ploiești) – Barbara Sandor (Brașov).