Umilită în urmă cu o săptămână la Oradea, CSO Voluntari s-a răzbunat pe frageda echipă a CSM BBA Petrolul Ploieşti, în faţa căreia s-a impus cu 98-63 (28-16, 24-12, 24-19, 22-16). Meciul, contând pentru etapa a 5-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin – Getica 95, a fost la discreţia gazdelor, care au ştiut să de impună încă din primele minute şi să pună la respect tânăra noastră echipă, care încă se ”caută”.
Dacă în precedenta deplasare, de la Oradea, sau chiar şi în meciurile de pe teren propriu cu Corona şi Târgu Mureş, am văzut multe momente bune în jocul echipei, de data aceasta n-am mai arătat aceleaşi realizări colective şi putem remarca mai mult ­performanţe individuale cum ar fi cea a lui David ­Raşoga, venit după o accidentare care l-a ţinut pe margine în urmă cu o săptămână. Jucătorul în vârstă de numai 16 ani a evoluat puţin peste 24 de minute, timp în care a marcat 10 puncte, a reuşit 3 ­recuperări şi a avut două pase decisive. Pe aceeaşi linie, de reţinut evoluţia lui Lorenzo Diaconescu (20 de ani), care a încheiat partida cu 13 puncte şi 4 recuperări în aproape 27 de minute petrecute pe parchet!
Sigur, baschetul este un sport de echipă şi rezultatul este primul care „vorbeşte” după un meci, dar plusurile arătate de tinerii noştri jucători ne dau motive să credem că, odată cu revenirile lui Codruţ Dinu (care a jucat la echipa U19 a clubului, pentru a reintra în ritm) şi Andrija Matic, pivotul a cărui absenţă s-a simţit enorm, raportul recuperărilor fiind 41-22 în favoarea ilfovenilor, CSM BBA Petrolul Ploieşti va arăta mult mai bine și va obține și prima victorie a sezonului.
Pentru echipa noastră, au jucat: Stuckey Jr. (15 puncte, 3×3), L. Diaconescu (13), P. Kiss (12, 2×3), D. Raşoga (10, 1×3), V. Corpodean (8, 2×3), Tsartsidze (4), T. Pîrvu (1), V. Negoiţescu, G. Angelian, R. Pătraru şi V. Borcan.
În etapa următoare, CSM BBA Petrolul Ploieşti va primi vizita celor de la SCM U Craiova, partida fiind programată luni, 28 octombrie, la ora 18:30, în Sala Sporturilor Olimpia.