F.T.

Potrivit datelor centralizate la nivelul Poliţiei Române, în perioada 11 – 17 octombrie 2024, structurile judeţene ale instituţiei au desfăşurat activități de prevenire și de informare, în cadrul a 2.506 unități de învățământ preuniversitar, la care au participat 89.350 de beneficiari.
„Dintre acestea, la 1.219 ore de curs au fost abordate tematici pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență, având ca scop creșterea gradului de conștientizare a efectelor negative ale fenomenului de tip bullying și a celui de violență școlară. Totodată, la 656 de ore de curs au fost dezbătute teme cu privire la consumul și traficul ilicit de droguri/substanțe interzise. Astfel de acţiuni, derulate sub genericul „Tăcerea e tot violenţă. Vocea ta este soluţia” au fost derulate şi la nivelul judeţului nostru.
În acest context, reamintim că oamenii legii din cadrul IPJ Prahova au desfăşurat în perioada mai sus amintită activităţi informativ-preventive în cadrul unităților de învățământ preuniversitar, din județul Prahova. Astfel, aproximativ 600 de elevi, alături de 36 cadre didactice, au fost informați cu privire la importanța siguranței în mediul școlar și înțelegerea consecințelor fenomenelor negative asupra dezvoltării psihologice a acestora și asupra climatului educațional. În marja acţiunilor au fost prezentate teme precum: prevenirea infracțiunilor comise cu violență, prevenirea victimizării minorilor, prevenirea și combaterea delicvenței juvenile și a infracționalității în mediul școlar, răspunderea penală a minorilor, dar și prevenirea consumului de droguri.
Unitățile în care au fost desfășurate activitățile au fost: Colegiul Național ,,Regina Maria” Ploiești, Colegiul Național ,,Nicolae Iorga” Vălenii de Munte, Colegiul ,,Mihail Cantacuzino” Sinaia, Liceul Teoretic ,,Brâncoveanu Vodă” Urlați, Liceul Tehnologic ,,Elie Radu” Ploiești, Liceul Tehnologic de Transporturi Ploiești, Școala Gimnazială ,,Grigore Moisil” Ploiești, Școala Gimnazială Vâlcănești, Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” Ploiești și Grădinița cu Program Prelungit ,,Rază de Soare” Ploiești.