F.T.

Ieri, 16 octombrie, a fost marcată „Ziua Europeană a Resuscitării”…
Dar, oare, numai la o anumită dată cineva are nevoie de o intervenţie, contra cronometru, pentru a rămâne în viaţă? Evident că nu, context în care reprezentanţii ISU Prahova detaliază: «Stopul cardio-respirator poate apărea oricând, oriunde și mai ales la oricine. Cu fiecare minut de la instalarea stopului cardio-respirator, dacă nu se intervine cu măsuri de prim-ajutor, șansele de supraviețuire ale victimei scad cu aproximativ 10%. Șansele la viață ale victimei cresc cu aproximativ 50-70% dacă manevrele de resuscitare și defibrilare automată sunt realizate în primele 3-5 minute de la instalarea stopului».
Iar fiecare dintre noi poate contribui la creșterea șanselor de supraviețuire ale celor aflați în pericol. Pentru că tot repezentanţii ISU pun întrebarea cu răspuns inclus: «Știai că un gest simplu poate salva o viață?».
Fireşte, răspuns inclus doar dacă suntem pregătiţi să acţionăm. Şi să-nvăţăm tehnicile corecte de resuscitare. Lucru pe care îl putem afla accesând platforma rhttps://fiipregatit.ro/…/stopul-cardio-respirator-la…
Deci, doar un click distanţă pentru a salva o viaţă!