Primarul comunei Blejoi, Adrian Dumitru, a semnat dispozițiile prin care s-au stabilit locurile speciale destinate amplasării afișajelor electorale pentru alegerile prezidențiale și cele parlamentare de la finalul acestui an.
Astfel, afișajul electoral pentru alegerea Președintelui României, scrutin stabilit pentru 24 noiembrie – primul tur și, respectiv 8 decembrie – turul al doilea, s-a stabilit în următoarele locații: la sediul Primăriei Comunei Blejoi, la Sala Polivalentă Blejoi, în Parcul Ploieștiori și lângă Grădinița cu Program Normal Țânțăreni.
Pe de altă parte, tot prin dispoziție a primarului Adrian Dumitru, s-au stabilit locurile speciale pentru afișajul electoral în vederea alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2024, scrutin care se va desfășura pe 1 Decembrie. Acestea sunt la sediul Primăriei Blejoi, în zona Școlii Gimnaziale ”Radu Tudoran”, la Sala Polivalentă Blejoi, la Alimentara Ploieștiori, în Parcul Ploieștiori și în zona Grădiniței cu Program Normal Țânțăreni.
Potrivit legislației în vigoare, primarii sunt obligaţi ca până la începerea campaniei electorale să stabilească, prin dispoziţie, locuri speciale pentru afişaj electoral şi să asigure amplasarea de panouri electorale în cadrul acestora, ţinând seama de numărul partidelor politice, organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţelor politice şi alianţelor electorale care declară că depun liste de candidaţi, precum și candidați independenți.