N. D.

După două săptămâni de la începerea noului an universitar, singura instituție de învățământ superior din Prahova – UPG Ploiești – a anunțat inițierea unui parteneriat cu Fundația Alfa pentru Sănătate și Educație, destinat sprijinirii studenților de la Facultatea de Tehnologia Petrolului și Petrochimie. Parteneriatul menționat vizează acordarea de suport financiar studenților cu venituri reduse, dar și promovarea excelenței academice în domeniul petrolului și petrochimiei. Concret, Fundația Alfa va oferi 10 burse de studiu pentru anul universitar 2024-2025, care vor fi structurate astfel: 7 burse sociale, în valoare de 3.500 de lei fiecare, dedicate studenților cu venituri mici din anii I-IV, 3 burse de excelență, în valoare de 8.500 de lei fiecare, acordate la finalul anului universitar studenților din anii I-III, pe baza clasamentului mediilor. ”Susținerea studenților noștri în călătoria lor academică este o prioritate pentru universitatea noastră.
Prin parteneriate precum cel cu Fundația Alfa, ne asigurăm că putem oferi studenților noștri oportunități valoroase, care să îi sprijine în dezvoltarea lor profesională și personală”, a ținut să declare conf. univ. dr. ing. Alin Diniță, rectorul UPG, prin intermediul unui comunicat de presă, la rândul său, șef lucr. univ. dr. ing. Cristina Dușescu–Vasile, decanul Facultății de Tehnologia Petrolului și Petrochimie, menționând: ”Această inițiativă nu doar că sprijină studenții cu nevoi financiare, dar motivează excelența academică și profesională.
Colaborarea cu parteneri strategici precum Fundația Alfa ne permite să pregătim viitori specialiști capabili să facă față provocărilor dintr-un domeniu esențial pentru economia României.” În cadrul acestui program, fundația menționată dorește să ofere tinerilor o susținere concretă în parcursul lor educațional, precum și oportunități de dezvoltare profesională în colaborare cu diverse instituții de învățământ și organizații de prestigiu din România, prin această inițiativă, UPG și Fundația Alfa contribuind la pregătirea noii generații de specialiști în domeniul petrolului și petrochimiei.