F.T.

Ieri dimineaţă, lucrători din cadrul Secției nr. 4 de Poliție Ploiești au desfăşurat în municipiu o acțiune de amploare, cu peste 40 de forțe, pentru combaterea faptelor cu violență din mediul stradal.
În cadrul acțiunii, au fost puse în executare cinci mandate de percheziție la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, lovire sau alte violențe, distrugere și port ilegal de obiecte periculoase.

Potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, descinderile au fost efectuate în contextul în care, «în cursul zilei de 4 septembrie a.c., între doi bărbați cu vârstele de 58 și 44 de ani, din municipiul Ploiești, a izbucnit un conflict spontan, pe strada Mihai Eminescu din municipiu, în urma căruia cei doi s-ar fi agresat reciproc. Totodată, la acel moment, unul dintre bărbați avea asupra sa un cuțit, fără a-l folosi în altercație.
De asemenea, în noaptea de 9 spre 10 septembrie a.c., bărbatului de 44 de ani i-ar fi fost produse mai multe distrugeri la nivelul autoturismului de către trei persoane, acestea spărgându-i parbrizul».
La sediul unității de poliție, urmau să fie conduse, pentru a fi audiate, cinci persoane. Suportul de specialitate al acțíunilor de ieri a fost asigurat de ­Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, la acestea participând şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile «Matei Basarab» Ploiești.