Hipodromul Ploieşti a fost, astăzi, gazda unei noi reuniuni hipice oficiale, pe care CSM Ploieşti, prin Complex Hipodrom, a organizat-o cu sprijinul sponsorului „Supermarket La Cocoş”. A fost un eveniment dedicat exclusiv trapului, ce a avut ca principal moment Premiul Cailor de 2 ani „Regele Carol I”, cursa ce a desemnat şeful de generaţie al cailor de 2 ani prezenţi pe Hipodromul Ploieşti. A fost a treia întrecere a zilei şi a oferit un final spectaculos, în care iepele Harmony şi Daiana s-au luptat pentru victorie până pe ultimii metri. S-a impus, la limită, Harmony, condusă de Ion Costeanu (proprietar Manox Therm), cu un timp, 1 min 23 sec 5 zecimi / km, foarte competitiv! Festivitatea de premiere a cursei a fost oficiată, în mod inedit, de două familii alese aleator din tribună: familia Preda (Oana, Viorel, Rareş şi Dragoş) şi Nicolae (Antonia şi Sofia Ioana).
Extrem de atractivă a fost şi a doua cursă «vedetă « a zilei, Premiul Agriculturii, în care armăsarul Vento Sti (driver şi proprietar Ionuţ Dumitru) a câştigat graţie unui finish mai bun în duelul cu General de Bry (driver Adrian Marciu). Festivitatea de premiere a fost oficiată de Gabriela Rădulescu, director al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie – Filiala Prahova.
Următoarea reuniune hipică oficială este programată duminică, 20 octombrie, atunci când se vor ţine Premiul Arcul de Triumf şi Premiul Hambletonian.