Ana Luciana Avramescu

Bun găsit, tată! Te-am tot căutat prin veșnicia lipsei tale. Consider că așa cum la capătul curcubeului se spune că se află o comoară, așa există și capătul acestui timp infinit unde te voi regăsi. N-am știut că e așa greu să trăiești fără cineva. Când persoanele dragi îți devin dependență, e aproape imposibil să te “dezveți” mai apoi de ele. Cu dorul ne mai descurcăm, dar cu dorința profundă de a avea ceva sau pe cineva, mai greu. Ești departe și n-am o rută anume pe care să o urmez ca să ajung la tine. M-am gândit că soluția e ca în povești. Voi face tot ce n-ai apucat tu, iar mai apoi când consideri că mi-am îndeplinit misiunea, o să apari cumva, de undeva, și mă vei săruta pe frunte ca atunci când eram mică, și îmi vei spune cât de mândru ești că îți semăn.
Avem foarte multe în comun. Mulți oameni îmi spun că sunt tu întruchipată. Că îți semăn nu doar fizic, ci și comportamental. Dacă aș reuși să fiu ce ai fost tu, ți-aș deveni reîncarnarea pe acest pământ… dar este greu. Este greu să fii Lucian Avramescu!
Acasă, pentru mine, era acolo unde tu și mama vă aflați. Acum am două case… și una este cam rece și fără de suflet. O cruce înaltă, doi meri ce o înconjoară, multe candele, și o biserică din piatră. Acolo e a doua mea casă, de aproape trei ani. Casa unde plâng, unde mă descarc, unde mă salvez singură din anumite situații, unde vorbesc cu tine, unde caut răspunsuri și lista poate continua.
În urmă cu o săptămână am fost la majoratul prietenei mele, pe care din păcate nu ai apucat s-o cunoști. A apărut în viața mea când eram într-o perioadă grea a existenței mele, și de atunci ne ridicăm una pe cealaltă când și cum putem. La majoratul ei a avut grijă să îmi fii prezent, știind cât de mare este dorul de tine. Cum? N-o să îți spun eu, sunt sigură că ai văzut și ai auzit.
Ți-am simțit lipsa de fiecare dată când tatăl ei o pupa pe frunte, o lua în brațe, o aplauda… Mi-am dat seama că peste un an urmează acel moment în viața mea, când voi deveni majoră, la care tata nu o să fie prezent.
Aș vrea să îmi fii! Printr-un gând, printr-un apus, printr-un răsărit … Doar să îmi fii, tată! Să găsești o cale!
Până când o să îmi apari iar în vis , nu uita că te aștept ca și când….
Pe curând, tată!