• Rândul prahovenilor interesați vine pe 3 octombrie!

Ieri, Programul Casa Verde Fotovoltaice pentru persoanele fizice a continuat cu regiunea Centru , locuitorii din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu putându-se înscrie începând cu ora 10:00, potrivit Hotnews.
Fondurile s-au epuizat încă din primele 2 minute, la fel cum s-a întâmplat și vineri, la prima sesiune.
Pentru regiunea Centru a fost alocat un buget de 280 de milioane de lei, Administrația Fondului pentru Mediu anunțând că au fost înscrise 9.335 de persoane fizice în sesiunea dedicate acestei regiuni. Urmează ca astăzi 1 octombrie, tot de la ora 10:00, să se deschidă aplicația pentru cei din regiunea nord-est, respectiv județele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. Aceștia vor avea la dispoziție un buget mai mare, respectiv 319,3 milioane de lei.
Bugetul total al schemei în acest an este de 2 miliarde de lei, iar fiecare beneficiar primește 30.000 de lei de la stat pentru a-și instala panouri fotovoltaice și baterii de stocare.
Potrivit CalendarulUI înscrierilor viitoare în pprogramul Casa Verde Fotovoltaice 2024, joi- 3 octombrie a.c. . este rândul Regiunii Sud , în care se regăsește și județul Prahova, alături de Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa şi Teleorman. Anul acesta, fiecărei regiuni i-a fost alocată câte o zi pentru înscrieri, și nu trei zile, cum a fost anul trecut. Aceasta deoarece fondurile oricum s-au epuizat în primele minute, iar autoritățile au decis că nu mai este cazul să prelungească inutil perioada de înscrieri.