F.T.

Trei serii de percheziții au fost derulate ieri dimineață de către polițiștii prahoveni, pentru documentarea unor cauze penale ce au ca obiect comiterea infracțiunilor de distrugere, lovire, amenințare, furt calificat și alte infracțiuni.
Astfel, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea unui ­procuror din cadrul Parchetului de pe lângă ­J­udecătoria Ploiești, au pus în executare șase mandate de percheziție domiciliară în comuna Sângeru, într-o cauză penală în care se efectuează ­cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare, violare de domiciliu, distrugere, lovire sau alte violențe.
Potrivit IPJ Prahova, «din cercetări a reieșit faptul că, la data de 23 septembrie a.c., între mai multe persoane, în urma unor discuții în contradictoriu, ar fi izbucnit un conflict spontan.Ulterior, conflictul ar fi escaladat, iar trei dintre bărbați ar fi pătruns în curtea unui imobil fără consimțământul proprietarului – un bărbat, de 38 de ani – , pe care l-ar fi agresat fizic.De asemenea, persoanele în cauză ar fi provocat avarierea a trei autovehicule».
Șase persoane urmau să fie conduse la sediul poliției, pentru a fi audiate.
De asemenea, și oamenii legii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Călugărească au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, în județul Ialomița într-o cauză penală în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt.
«Din cercetări – precizează poliția prahoveană – a reieșit faptul că, la data de 6 iulie a.c, persoana bănuită de comiterea faptelor ar fi sustras un animal din comuna Drăgănești, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 10.000 lei.Două persoane au fost conduse la sediul unității de poliție».
Totodată, polițiștii din Blejoi au descins la domiciliile unor persoane din Filipeștii de Pădure, acestea fiind suspectate de comiterea infracțiunii de furt calificat.
Conform unei informări a IPJ Prahova, «bănuiții, trei bărbați cu vârstele de 20, 29 și 35 de ani, precum și o femeie de 29 de ani, ar fi sustras , la data de 4 septembrie, mai multe aranjamente florale dintr-un buchetomat de flori din incinta unui centru comercial din comuna Blejoi.
Prejudiciul cauzat este de aproximativ 4.000 de lei. La sediul unității de poliție au fost conduse patru persoane în vederea audierii».