V.S.

Robert Mustață, jandarm de la Gruparea Mobilă Ploiești- un tânăr în vârstă de 23 de ani, multiplu campion la sporturile de contact -se pregătește pentru cea mai mare provocare din cariera sa – participarea la Campionatul European Police Fire Games din Portugalia, unde va concura la probele de Jiu-jitsu brazilian (BJJ) și kickboxing.
Tânărul, originar din Pitești, a intrat rândurile Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești în aprilie 2023. Potrivit purtătorului de cuvânt al Grupării, Liliana Minculescu, Robert a ales să devină jandarm deoarece știa că implică activitate fizică, diversitate în misiuni și comunicare, fiind și conștient că sportul îl va ajuta foarte mult în această profesie.

”Spre artele marțiale a fost îndrumat de către tatăl său care, la vârsta de 13 ani, l-a dus la o sală de karate. După aproximativ 3 ani de antrenamente, Robert a decis să își extindă orizonturile și a început să practice kickboxing și Jiu-jitsu brazilian. Deși a avut câteva pauze în parcursul său, adunând în total aproximativ 7 ani de experiență, determinarea sa nu a scăzut niciodată. Primele rezultate notabile au apărut după circa doi ani, moment în care a început să câștige încredere în abilitățile sale. „La început eram mic și aveam emoții, dar a fost o experiență pozitivă. Dintre clasările pe podium le-aș enumera pe cele de la Cupa Târgoviște la Hand-to-Hand, unde am obținut locul I, la Campionatul Național de Hand-to-Hand și la Cupa Olteniei la Kickboxing m-am clasat pe poziția secundă, iar la Cupa Munteniei la Grappling am obținut bronzul“, ne-a mărturisit Robert. Dar provocarea cea mare vine în această toamnă când va merge în Portugalia, la campionatul european dedicat celor mai buni sportivi din rândurile diverselor „arme“. Robert va concura la probele care l-au consacrat: Jiu-jitsu brazilian (BJJ) și kickboxing, competiție pentru care se pregătește intens, fără a neglija, în același timp, sarcinile de serviciu. Ca un sportiv și jandarm dedicat, el subliniază importanța disciplinei, seriozității și plăcerii în activitățile fizice, o viziune pe care o consideră esențială pentru succes în orice domeniu. Robert Mustață este un exemplu de perseverență și determinare, inspirându-i pe cei din jur să își urmeze visurile și să își depășească limitele”, a transmis purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile Ploiești.