Camera Consultanților Fiscali organizează examen de acces în profesia de consultant fiscal sau consultant fiscal asistent – SESIUNEA 9 noiembrie 2024.
Activitatea de consultant fiscal poate fi desfășurată, în mod independent sau într-o companie de consultanță fiscală, numai de către persoanele care au promovat examenul de acces în profesie.
Titlul de calificare, odată obținut, este recunoscut atât în România, cât și în statele membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European sau Confederației Elvețiene.
Examenul se adresează tuturor profesioniștilor din domeniul economic care îndeplinesc condițiile de participare stabilite prin Regulamentul pentru organizarea examenului, publicat pe site-ul CCF.
Persoanele de pe întreg teritoriul României care vor să dobândească această calitate profesională se pot înscrie și susţine examenul exclusiv online, de acasă sau din orice altă locație în care este asigurată conexiunea la internet.
Examenul sub formă de test grilă va cuprinde 40 de întrebări din domenii precum: TVA, Impozitarea companiilor, Procedură fiscală, Impozit pe venit și Contribuții sociale, Accize, Contabiliate, Drept, Taxe vamale, Impozite și taxe locale, Prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.
Este primul an în care nu mai este necesară depunerea, de către candidați, a unui dosar în format fizic care să conțină toate documentele prevazute de Regulament!
Înscrierile la examen se fac exclusiv online, în perioada 30 septembrie 2024 – 18 octombrie 2024, iar copiile documentelor și cererea de înscriere se încarcă în noua aplicație CCF, care va fi disponibilă pe site-ul www.ccfiscali.ro – secțiunea EXAMEN.
Pentru informații privind condițiile de participare la examen, tematică și bibliografie puteți accesa :https://ccfiscali.ro/e-x-a-m-e-n/2772-informatii-privind-organizarea-si-desfasurarea-examenului