F.T.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova, în perioada sezonului estival, respectiv începând cu luna iunie și până la mijlocul lunii septembrie, «în județ au fost organizate permanent acțiuni punctuale, o parte dintre acestea, respectiv cele care au vizat menținerea ordinii și siguranței publice, combaterea infracționalității stradale, a migrației ilegale, dar și combaterea traficului și a consumului de droguri, fiind desfășurate în sistem integrat, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, Grupării Mobile de Jandarmi Ploiești, Agenției Naționale Antidrog, precum și cu cel al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane».
În urma acestor activități, polițiștii au constatat o serie de abateri de la normele legale, pentru care au aplicat 27.304 sancțiuni contravenționale.
«Dintre acestea – detaliază reprezentanții poliției prahovene – 6.375 au fost aplicate conform Legii nr.61/1991 R, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 18.251 la regimul rutier, conform OUG. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.
Un alt segment important, atât pentru menținerea ordinii și siguranței publice, cât și pentru consolidarea încrederii și a relației cu populația, este reprezentat de promptitudine și de timpul scurt de reacție la solicitările cetățenilor, în intervalul menționat, polițiștii intervenind la 10.496 de sesizări înregistrate prin intermediul Sistemului Național Unic al Apelurilor de Urgență 112.
În ceea ce privește infracționalitatea economică, în cadrul dosarelor penale instrumentate de polițiștii specializați în domeniu au fost dispuse măsuri asiguratorii în valoare totală de aproximativ 16 milioane de lei, pentru acestea fiind indisponibilizate efectiv bunuri în valoare de aproximativ 600.000 de lei, dar și aproximativ 1.900.000 de lei recuperați în cont prin aplicarea prevederilor art.10 din legea pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale».
De asemenea, tot în aceeași perioadă, pe linie de circulație rutieră, oamenii legii au reținut 320 de permise de conducere, precum și 535 de certificate de ­înmatriculare.