Intervalul următoarelor două săptămâni (până pe 29 septembrie) va aduce, din punct de vedere meteorologic, o vreme în general plăcută, însă ploile vor rămâne în peisaj în aproape toate regiunile, mai ales după data de 25 septembrie, relevă prognoza de specialitate publicată, ieri, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), potrivit Agerpres.
În Muntenia, media temperaturilor maxime va creşte uşor, de la 22 de grade ieri până spre 24 – 25 de grade, în zilele de 17 şi 18 septembrie, iar pe 19 septembrie va reveni la o medie de 22 – 23 de grade. Astfel de variaţii sunt posibile până spre finalul lunii, însă la valori apropiate de normalul climatologic, respectiv maxime în general de 24 – 26 de grade. De asemenea, media minimelor termice va fi în creştere şi va atinge 12 – 13 grade, în dimineţile de 18 şi 19 septembrie, pentru ca, în următoarele şase zile, să scadă în jurul a 10 – 11 grade. Spre finalul lunii sunt estimate minime de 12 – 13 grade. În perioada 17 – 20 septembrie sunt prognozate ploi pe arii restrânse. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată şi spre finalul lunii, în jurul datei de 28 septembrie.
La munte, pentru ieri a fost prognozată o medie a temperaturilor maxime de 10 grade, iar ulterior va creşte la 14 grade, valoare ce se va menţine fără variaţii importante până spre finalul lunii septembrie. În primele dimineţi vor fi minime în jurul a 3 grade, iar în restul intervalului, media minimelor va fi, în general, de 5 – 6 grade. Ploi locale se vor semnala la începutul perioadei (16 – 19 septembrie) şi cu o probabilitate în creştere spre finalul lunii, după data de 26 septembrie.