F. T.

La sfârșitul săptămânii, lucrători din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au desfășurat o o razie de amploare în zona de sud a municipiului, fiind vizate zonele cu risc ridicat, inclusiv cartierele periferice și zonele comerciale aglomerate.
Scopul acțiunii a fost acela de a preveni și combate infracțiunile cu violență, infracțiunile de tip furt, tâlhărie, trafic de droguri și alte fapte antisociale. „De asemenea – mai informează poliția prahoveană -, au fost efectuate și controale pe linia circulației, pentru prevenirea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă normele unui trafic civilizat”.
În cadrul raziei au fost legitimate peste 237 de persoane, au fost controlate peste 65 de autovehicule, fiind efectuate 25 de testări cu aparatul etilotest și drugtest. De asemenea, au fost efectuate 41 de controale ale bagajelor și 20 de controale corporale, tototdată fiind verificate zece societăți comerciale și patru săli de jocuri.
„În urma acțiunilor derulate, au fost aplicate 60 de sancțiuni contravenționale, valoarea acestora ridicându-se la aproximativ 80.000 de lei. De asemenea, au fost reținute două permise de conducere, iar trei certificate de înmatriculare au fost retrase” (Comunicat IPJ Prahova).