Două accidente rutiere au avut loc, în dimineața zilei de 11 septembrie a.c., în urma cărora un bărbat și-a pierdut viața, iar un minor a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale.
Astfel, potrivit unui prim comunicat al IPJ Prahova, «agenții rutieri ploieșteni au fost sesizați, la data de 11 septembrie a.c, că în localitatea Drăgănești a avut loc un grav accident.
Din primele cercetări efectuate la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un tânăr de 29 ani , care conducea un autoturism pe Drumul Județean 100B, din direcția Gherghița către Bărăitaru, ar fi acroșat un bărbat de 67 de ani, care se deplasa pe marginea părții carosabile.
În urma producerii accidentului rutier a rezultat decesul pietonului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ».
Într-o a doua informare, tot poliția prahoveană menționează faptul că «în dimineața zilei de 11 septembrie a.c., în jurul orei 8.00, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au fost sesizați, prin apel SNUAU 112, despre producerea unui accident de circulație pe DN1, în zona localității Posada.
Din primele verificări de la fața locului a reieșit faptul că o persoană care conducea un ansamblu de vehicule ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi acroșat cu semiremorca un autoturism condus de un bărbat în vârstă de de 41 de ani. După producerea accidentului, conducătorul ansamblului de vehicule și-a continuat deplasarea.În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală a unui minor de 5 ani, care a fost transportat la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.
La scurt timp, polițiștii au depistat persoana bănuită de săvârșirea faptei, fiind vorba despre un bărbat de 49 de ani.Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției».