F.T.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Șerban Cantacuzino” Prahova își deschide porțile vineri, 13 septembrie a.c., între orele 10.00-14.00, pentru toți cei care doresc să-i viziteze sau să-i cunoască pe salvatorii prahoveni.
«Vă așteptăm cu mare drag în următoarele locații: municipiul Ploiești – Sala Sporturilor ”Olimpia”; Detașamentul de Pompieri Câmpina; Garda de Intervenție Băicoi; Detașamentul de Pompieri Mizil; Garda de Intervenție Urlați; Detașamentul de Pompieri Vălenii de Munte. Vor avea loc expoziții de tehnică de intervenție, ateliere de creație, informare preventivă și multe surprize pentru cei mici!», informează plutonierul major Andreia Ursachi, purtător de cuvânt al ISU Prahova.
De ce vineri? Fiindcă «în fiecare an, data de 13 septembrie are o însemnătate aparte pentru noi, pompierii. Este ziua în care sărbătorim curajul, devotamentul, dedicarea și sacrificiul celor care zi de zi sunt sau au fost la datorie pentru binele comunității, luptând cu provocările vastului domeniu al situațiilor de urgență.
Anul acesta se împlinesc 176 de ani de la lupta eroică purtată de pompierii militari, la 13 septembrie 1848, cunoscută sub denumirea de «Bătălia din Dealul Spirii», împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mişcarea revoluţionară română», se mai amintește în comunicatul ISU Prahova. (Foto: ISU Prahova)