Vremea va intra într-un proces de răcire în decursul următoarelor două săptămâni, în toate regiunile, iar ploile vor apărea aproape în fiecare zi, în special după data de 14 septembrie, reiese din prognoza publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), ce acoperă perioada de valabilitate până pe 22 septembrie, potrivit Agerpres.
În Muntenia, media temperaturilor maxime va tinde , în jurul datei de 13 septembrie, spre 31 de grade. Vor urma două zile de răcire, cu până la 6 – 7 grade, apoi se va încălzi uşor şi treptat, iar în cea de-a doua săptămână de prognoză, media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul a 24 de grade. Media minimelor termice va fi în creştere şi va atinge 17 grade în dimineaţa zilei de 11 septembrie, pentru ca în următoarele patru zile să nu se mai modifice semnificativ. La începutul săptămânii viitoare se va resimţi o răcire de 4 – 5 grade, apoi o uşoară creştere a valorilor de temperatură minimă. După data de 11 septembrie, temporar, va ploua aproape în fiecare zi, mai intens posibil în jurul datei de 14 septembrie.
La munte, până pe data de 14 septembrie, media maximelor termice va avea variaţii, în general între 13 şi 19 grade, iar cea a minimelor între 8 şi 10 grade. Ulterior, maximele vor fi în medie de 12 – 14 grade, iar minimele de 5 – 7 grade. Va ploua în fiecare zi, mai intens şi pe arii mai extinse în intervalul 13-15 septembrie.