Petrolul merge în grupele Cupei României, după un meci cu peripeții în compania divizionarei secunde CSC Dumbrăvița, pe care formația ploieșteană l-a tranșat abia după executarea loviturilor de departajare!
A trecut ceva vreme de când Petrolul n-a mai experimentat emoțiile unei „loterii a penaltiurilor”. Se întâmpla, ultima dată, în 2017, atunci când „lupii” erau în Liga a 3-a și pierdeau jocul de pe „Ilie Oană” cu CS Mioveni, divizionară secundă la acea dată. Acum, însă, parcă nimic nu anunța o confruntare întinsă nu doar peste granița timpului regulamentar de joc, ci și dincolo de cele 120 de minute acumulate în urma reprizelor de prelungiri!
Veniți la Ploiești pentru acest meci în care, oriunde ar fi jucat, tot din postura out-siderilor porneau, bănățenii de la Dumbrăvița s-au ținut tare pe „Ilie Oană”. Au scăpat fără gol în primele 45 de minute, o repriză în care Tudorie (22 și 32), Bratu (33) și Rădulescu (42) n-au putut să-l învingă pe Cătălin Trifon. Iar, în partea a doua, au avut puterea să revină pe tabelă, după ce TUDORIE (52) deschisese scorul și părea să trimită întâlnirea pe făgașul normal, fructificând, cu o lovitură de cap, o centrare trimisă, din corner, de către Bratu.
Bine, reintrarea vizitatorilor în joc a fost facilitată de o gafă de arbitraj. Nicu Modan (65) a șutat spectaculos din afara careului, mingea a „mușcat” transversala și a picat în preajma liniei porții, nicidecum nu cu toată circumferința în spatele ei! Cel puțin așa au arătat reluarile TV, pentru că, pe „live”, asistentul de la tușa doi, Cristian Daniel Ilinca, a văzut altceva, adică gol valabil! Și, în lipsa VAR, așa a și rămas, centralul Valentin Naidin validând decizia colegului său de brigadă.

Trupa lui Topal și Alagic a părut să acuze șocul, nici măcar venirea de pe bancă a unora dintre titularii obișnuiți neputând împiedica prelungirile. Iar în cele două repriză din „extra-time” nu s-a mai marcat, asta și pentru că Trifon a făcut un meci excelent și, cu paradele sale, le-a refuzat golul victoriei lui Tolea (96) sau David Ilie (113).

S-a ajuns, astfel, la „loteria penaltyurilor”, acolo unde s-a mers „ceas” până la ultima lovitură. Primii nouă executanți (Grozav, Tudorie, Jyry, Dumitriu, Keita/Apro, Pădurariu, Cibi, Morariu) au bătut perfect și nu le-au lăsat vreo speranță celor doi goalkeeperi. La al zecelea penalty, însă, Mihai Eșanu a plecat, ca la toate celelalte, în stânga sa și l-a „ghicit” pe Luca Bodri, parada sa fiind suficientă pentru a trimite Petrolul în grupele Cupei României, care vor începe undeva la finalul lunii octombrie!
Cum-necum, misiune îndeplinită! Urmează grupele și speranțele pentru un parcurs cât mai lung, de ce nu chiar până la trofeu, rămân vii!

Foto: Gheorghe Flușter

CSC Dumbrăvița – FC Petrolul 1-1 (0-0, 1-1), 5-6 după lovituri de departajare

Marcatori: Modan (65)/Tudorie (52). La penaltiuri au marcat: Apro, Pădurariu, Cibi, Morariu/Grozav, Tudorie, Jyry, Dumitriu, Keita. A ratat: Bodri.
CSC Dumbrăvița: Trifon – Morariu, Zurbagiu (cpt), Apro, Ghinescu (91 Anișorac) – Burdeț, Salhi – Ekmekci (72 Vasluian), Martinov (80 Cibi), Paulevici (80 Bodri) – Modan (105 Pădurariu). Antrenor: Cosmin Stan.
FC Petrolul: Eșanu – Hanca (65 Ricardinho), Stănică, Huja (cpt), Tolea (98 Dumitriu) – Baiano (84 Keita), Mateiu (65 Jyry) – Rădulescu (72 Grozav), Bratu (65 D. Ilie), Bempah – Tudorie. Antrenori: Sanjin Alagic și Mehmet Topal.
Au arbitrat: Valentin Naidin – Romică Bîrdeș și Cristian Daniel Ilinca.
Rezervă: Mircea Salomir.
Observatori: Sorin Boca și Felix Grigore.
Jucătorul meciului: Mihai Eșanu