F. T.

Chiar dacă „începerea școlii se apropie cu pași repezi”- după cum spun reprezentanţii IPJ Prahova – oamenii legii de la Biroul Siguranță Școlară au continuat şi în cursul săptămâniii trecute activitățile educative în cadrul campaniei naționale „Împreună pentru o vacanță în siguranță!”.
„Astfel, în perioada 19-24 august a.c., reprezentanţi ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, ai Serviciului Rutier, dar și ai Agenției Naționale Antidrog au desfășurat 12 activități în diverse localități din județul Prahova.
Copiii din școala de vară a Parohiei Urlați, școala de vară din comuna Mireș, precum și cei din cadrul Școlii Sfânta Vineri, din municipiul Ploiești, și nu numai, s-au bucurat de prezența polițiștilor prahoveni printre ei în zilele care au mai rămas din vacanța mare.
Temele propuse în această campanie au fost abordate și prezentate în funcție de vârsta copiilor, incluzând prevenirea consumului de substanțe interzise, conștientizarea riscurilor de violență și vagabondaj, și promovarea siguranței rutiere.
Astfel, peste 200 de elevi au fost implicați, primind informații esențiale pentru a se bucura de o vacanță în siguranță. Totodată, la unele dintre activități au participat și părinți și cadre didactice, primind informații utile referitoare la siguranța copiilor lor.
Activitățile campaniei vor continua în județ, până la începerea școlii, în scopul creșterii gradului de siguranță în rândul elevilor prahoveni, urmând ca de la începerea noului an școlar activitățile să fie reluate și intensificate în toate unitățile de învățământ din județ”, se mai precizează într-un comunicat al poliţiei prahovene.