F. T.

Potrivit unui comunicat al poliției prahovene, instituţia a scos la concurs 37 de posturi- de agent (30) și ofițer de poliție (2), precum și de personal contractual (5) – prin încadrare directă, din sursă externă.
Înscrierile pentru posturile de polițiști se fac până la data de 6 septembrie 2024, ora 16.00, inclusiv în zilele nelucrătoare.
„Posturile scoase la concurs – mai precizează reprezentaţii IPJ Prahova – sunt în specialitățile: ordine publică (16 posturi de agent de poliție); rutieră (5 posturi de agent de poliție); logistică (4 posturi de ofițer de poliție și 2 posturi de personal contractual); reținere și arestare preventivă (3 posturi de agent de poliție); comunicații și informatică (2 posturi de ofițer de poliție și un post de agent de poliție); financiar (un post de agent de poliție); secretariat, documente clasificate și arhivă ( 3 posturi de personal contractual)”.
Informații complete cu privire la posturile existente, programul înscrierilor, condițiile de participare, documentele necesare și modalitățile de desfășurare a concursurilor se regăsesc pe portalul HUB de servicii publice, la adresa: https://hub.mai.gov.ro/recrutare/anunt/index.
Totodată, anunțurile se regăsesc și pe site-ul oficial al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, la secțiunea Carieră, Posturi scoase la concurs:
https://ph.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs.
Pentru posturile de polițiști, în perioada 18 – 27 septembrie 2024 se va desfășura proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice/proba practică, în funcție de posturile scoase la concurs, dacă este prevăzută o astfel de probă.
Ulterior, la data de 5 octombrie 2024, va fi desfășurată proba scrisă, susținută printr-un examen tip grilă.