F. T.

Peste 1.100 de poliţişti prahoveni au acționat, în perioada minivacanței de Sfânta Maria Mare, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice și pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere.
„Pe parcursul celor patru zile (15-18 august, n.n., polițiștii au intervenit la peste 550 de apeluri făcute la 112 și au aplicat, în urma acestora, 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 48.000 de lei. Tot în urma intervențiilor făcute ca urmare a apelurilor înregistrate la 112, polițiștii au aplicat 130 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 73.000 de lei, conform Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de nerespectare a ordinii și liniștii publice”, se menționează într-un comunicat al IPJ Prahova.
În ceea ce privește acțiunile pe linie rutieră, aceeași sursă mai precizează: „În urma activităților din teren, polițiștii au legitimat aproximativ 620 persoane, au oprit pentru control peste 450 de autovehicule, efectuând testări cu aparatele etilotest și drugtest în cazul a mai mult de jumătate dintre șoferii opriți, și au aplicat peste 320 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 146.000 de lei.(…)
Totodată, pentru abaterile constatate la regimul rutier au fost reținute 12 permise de conducere, pentru conducere sub influența alcoolului și pentru nerespectarea regimului legal de viteză, fiind retrase 4 certificate de înmatriculare”.