V. S.

Prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu, a dispus, printr-un Ordin de Prefect semnat recent, constituirea unei comisii mixte pentru verificarea modului de aplicare și respectare a actelor normative în vigoare în activitatea unităților de extragere și prelucrare a agregatelor minerale din județul Prahova.
”Prefectul județului informează asupra faptului că activitățile de verificare sunt în desfășurare și vizează toate balastierele de pe raza județului Prahova, iar rezultatele acestora vor fi făcute publice la finalul evaluării. Instituțiile menționate în ordin au obligația să prezinte rapoartele de control finale până la data de 1 octombrie 2024. Totodată, prefectul Emil Drăgănescu informează opinia publică că monitorizează cu atenție situația de la Salina Slănic, sens în care a solicitat tuturor factorilor implicați precizări punctuale asupra soluțiilor identificate”, se precizează într-un comunicat de presă al Instituției Prefectului Județul Prahova.
Potrivit ordinului prefectului, Comisia mixtă este formată din Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu, APM Prahova, Agenția Națională pentru Resurse Minerale – Compartimentul de Inspecție Teritorială Ploiești, Sistemul de Gospodărire a Apelor Prahova, ITM Prahova, IPJ Prahova și ai Instituției Prefectului.