Polițiștii prahoveni efectueză în prezent cercetări în două cazuri penale ce au ca obiect comiterea infracţiunii de încălcare a ordinului de protecţie.
Unul dintre dosare îl vizează pe un bărbat din Sinaia, în contextul în care poliţiştii din oraş „au fost sesizați de către o femeie că fostul concubin ar fi încălcat măsurile impuse prin ordinul de protecție.
Din primele cercetări a reieșit faptul că un bărbat de 51 de ani, deși avea emis un ordin de protecţie, s-ar fi apropiat de concubina sa, fiindu-i interzis acest lucru prin măsurile ordinului», informează IPJ Prahova. Într-un alt dosar penal, este de asemenea cercetat penal un bărbat în vârstă de 61 de ani, după ce «la sediul Secției nr.3 de Poliție Ploiești s-a prezentat o femeie care a sesizat că fostul concubin ar fi încălcat măsurile impuse prin ordinul de protecție.
Din primele cercetări a reieșit faptul că bărbatul, deși avea emis un ordin de protecţie, ar fi contactat-o telefonic în mod repetat pe fosta concubină, încălcând astfel măsurile impuse». (Comunicat IPJ Prahova).