Polițiștii prahoveni au desfășurat, în perioada 26-28 iulie, zeci de acțiuni de patrulare intensivă în scopul prevenirii infracțiunilor, precum şi pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, pe drumurile naționale din județ, în Ploiești și în localitățile Valea Călugărească, Urlați, Comarnic și Vălenii de Munte.
În cadrul activităţilor menţionate, au fost legitimate aproximativ 400 de persoane, au fost controlate peste 350 autovehicule și au fost efectuate peste 300 de testări cu aparatul etilotest.
„Întrucât în aproximativ 200 de situații legislația nu a fost respectată, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în vederea asigurării unui climat de siguranţă pentru toți cetățenii, cele mai multe – 85 la număr – pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
De asemenea, tot la sfârşitul săptămânii, oamenii legii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au intervenit la peste 370 de apeluri prin Sistemul Unic de Urgență 112, context în care, în urma intervențiilor, au fost aplicate 69 de sancțiuni contravenționale”(Comunicat IPJ Prahova).