V. Stoica

A crescut numărul persoanelor decedate în accidentele rutiere produse pe drumurile din Prahova, conform datelor oficiale.
Comisarul șef de poliție Adrian Iacob, șeful Poliției Rutiere Prahova, a prezentat, la finalul săptămânii trecute, în cadrul unei conferințe de presă, situația deceselor survenite în accidentele rutiere care au avut loc pe drumurile din Prahova în prima jumătate a acestui an. Din păcate, în ciuda acțiunilor de prevenire și de combatere a evenimentelor rutiere desfășurate de Poliția Rutieră Prahova, s-au înregistrat mai multe decese comparativ cu perioada similară a anului 2023. Astfel, conform datelor furnizate de cms.-șef Adrian Iacob, 32 de oameni au murit în evenimentele rutiere grave care s-au petrecut în Prahova din ianuarie și până la finalul lunii iunie, un bilanț în creștere cu 28% față de prima jumătate a anului 2023.
”Din analizele efectuate, a rezultat faptul că principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave sunt: neacordarea priorității de trecere vehiculelor (8 accidente rutiere), traversarea neregulamentară a pietonilor (8), neadaptarea vitezei la condițiile de drum (9), abaterile bicicliștilor (7) și neacordarea priorității de trecere pietonilor (5). Pe tot parcursul semestrului I al anului 2024, au fost aplicate 37.806 sancțiuni contravenționale, au fost reținute 2.576 de permise de conducere și 1.133 de certificate de înmatriculare”, se arată într-un raport al IPJ Prahova.